1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "ANASTASİADİS'İN AKINCI SEVİNCİNDEN KUŞKULUYUM"
"ANASTASİADİS'İN AKINCI SEVİNCİNDEN KUŞKULUYUM"

"ANASTASİADİS'İN AKINCI SEVİNCİNDEN KUŞKULUYUM"

Erhürman: "Anastasiadis'in Akıncı sevincinden kuşkuluyum"

A+A-

Daha önce 2’nci Cumhurbaşkanı Talat’ın müzakere heyetinde bulunan CTP Milletvekili Erhürman, Anastasiadis’in Akıncı’nın seçilmesinden duyduğu mutluluğa oldukça kuşkulu baktığını ifade ederek “umarım Anastasiadis, Akıncı kadar cesur olur” dedi.

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın müzakere heyetinde bulunan CTP-Milletvekili Tufan Erhürman, Rum Lider Anastasiadis’in Akıncı’nın Cumhurbaşkanı seçilmesinden duyduğu mutluluğa oldukça kuşkulu baktığını ifade ederek “umarım Anastasiadis, Akıncı kadar cesur olur” dedi.

Müzakere süreçlerinin “mağdur-fail psikolojisi” üzerinden yürüyemeyeceğini ifade eden Erhürman, “şimdi masada buluşacak liderlerin de bu psikolojide olmadığını umuyorum” dedi.

'Garantörlük Sayın Akıncı’nın da tek başına halledebileceği bir şey değildir”

Dialog TV’de gazeteci Aytuğ Türkkan’ın sorularını yanıtlayan Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanı seçilen Akıncı’nın henüz mazbatasını almadan ‘ağzından çıkanı kulağın duysun’ polemiği ortasında kaldığını, mazbatasını aldıktan sonra şimdi de masada en son görüşülecek olan ‘garantörlük’ meselesi hakkında üzerine gidilmek istediğine dikkat çekerek “garantörlüğün altında kimlerin imzası olduğu bellidir. Garantörlük meselesi Sayın Akıncı’nın da tek başına halledebileceği bir şey değildir. Şimdiden garantörlük gibi tartışmalarla haritalar çıkarılıp Sayın Akıncı yıpratılmak istenirse ben, açıkça bir algı yönetimi var zehabına kapılırım” ifadelerini kullandı.

CTP’nin artık ‘biriz bütünüz’ mesajı vermesi lazım”

Erhürman, “partide sizin de adınız liderlik için geçti mi?” şeklindeki soruya karşılık ise “Bu konular partinin içinde konsesüsle çözülmesi gerekir görüşündeyim. Partide dün de aldığım hava bu yöndedir. Bizim içimizde çok sayıda insan var. Önemli olan konsensüsün sağlanmasıdır. CTP’nin artık ‘biriz bütünüz’ mesajı vermesi lazım. Bunun da başarılabileceğine gönülden inanıyorum” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.