1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANASTASİADİS’İN SÖYLEŞİSİNİN İKİNCİ BÖLÜMÜ
ANASTASİADİS’İN SÖYLEŞİSİNİN İKİNCİ BÖLÜMÜ

ANASTASİADİS’İN SÖYLEŞİSİNİN İKİNCİ BÖLÜMÜ

Anastasiadis, söyleşisinde ekonomi ile iç olaylara değinerek

A+A-

 

ANASTASİADİS EKONOMİ VE İÇ OLAYLARA DEĞİNDİ

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Alithia gazetesine verdiği ve ekonomi ile iç olaylara değindiği söyleşisinin bugün ikinci bölümü yayımlandı.

Alithia gazetesine göre, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, söyleşisinde ekonomi ile iç olaylara değinerek genel bir değerlendirmede bulundu.

Kamudaki reform konusuna da değinen Anastasiadis, kamudaki reformun gecikmediğini zira ilgili birimlerin konu hakkında yaptıkları incelemelerin henüz sonlanmadığını söyledi.

Gerek bakanlıklarda gerekse devlet dairelerindeki çağdaşlaştırma ve yeniden yapılandırma süreçlerinin gelişim halinde olduğunu ifade eden Anastasiadis, bir reform komiserinin atanacağını, bununla birlikte, gelişmeye olanak sağlamak ve bürokrasinin önlenmesi için üç müsteşarlığın kurulacağını belirtti.

Anastasiadis, kamu hizmetinin, “krallar, prensler ve düklerle” dolu olduğunu söyledi. 

Ekonomi konusuna da değinen Anastasiadis, Euro Grubu’nun feci kararının ardından, yabancı yatırımları cezp etme konusunda kaygı yaşadıklarını, kalkınma koşullarının yaratılması için de her türlü çabayı sarf ettiklerini ifade etti.

Kalkınmanın, gerek yabancı yatırımcıların ilgisi gerekse Güney Kıbrıs’taki şahısların, teşvikler aracılığıyla, cesaretlendirilmesi anlamına geldiğini ifade eden Anastasiadis, iflastan, kara geçilebilmesi için zamana, devletin güvenirliliğini yeniden kazanmasına, bankaların yeniden sermayelendirilmesi gibi olgulara gereksinim olduğunu söyledi.

Ekonominin yeniden ayağa kaldırılması için bazı katı önlemlerin var olduğuna dair şüphe bulunmadığını söyleyen Anastasiadis, yapılması gereken reformların hayata geçirilmesi durumunda devletin sağlam temellere dayalı olacağını da belirtti.

İpotekli malların ucuza satışına ilişkin yasanın da gerekli olduğunu dikkati çeken Anastasiadis, ekonominin bugünkü duruma gelmesindeki sorumluların bulunması yönündeki araştırma konusunda ısrarlı olduklarını yineledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.