1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANASTASİADİS’TEN, AB VE EROĞLU’NA MEKTUP
ANASTASİADİS’TEN, AB VE EROĞLU’NA MEKTUP

ANASTASİADİS’TEN, AB VE EROĞLU’NA MEKTUP

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, BM Genel Sekreteri ve AB’ye yönelik Kıbrıs sorunuyla ilgili mektuplarının, büyük olasılıkla, önümüzdeki hafta hazırlanacağı ve gönderileceği haber verildi.

A+A-

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, BM Genel Sekreteri ve AB’ye yönelik Kıbrıs sorunuyla ilgili mektuplarının, büyük olasılıkla, önümüzdeki hafta hazırlanacağı ve gönderileceği haber verildi.

Haberi “Mektuplar Hazırlanıyor…Haftaya BM, AB ve Eroğlu’na Gönderilecek” başlıklarıyla yayımlayan Fileleftheros, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na yönelik olarak da, bir yanıt mektubu gönderileceğini kaydetti.

Rum Yönetimi’nin bu mektuplarla, Kıbrıs sorununda atılacak bir sonraki adımlarla ilgili faaliyetler çerçevesini belirleyeceğini anlatan gazete, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, müzakerelerin tekrarlanmasıyla ilgili koşulları gündeme getirmeden, doğru prosedür ve müzakerelerin temeli meselesini ortaya koyacağını ifade etti.

Anastasiadis’in, bunun haricinde, Maraş’ın geri iadesiyle ilgili önerisini de sunacağını yazan gazete, müzakerelerin Ekim ayı ortasında başlayacağını ve hazırlık için sunulan tek dönemin Eylül olduğuna dikkati çekti.

“Konu hakkında bilgisi bulunan kaynakların”, teknik komiteler kurulacağını ifade ettiklerini ileten gazete, müzakere grubu kurulacağını da ekledi.

Gazete, EDEK partisinin, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Anastasiadis’e gönderdiği mektupla alakalı olarak, Anastasiadis’in BM Genel Sekreteri Ban’a, gelecekteki herhangi bir müzakere süreciyle alakalı olarak iletmesi gerektiğini belirttiği şeyleri ise kısaca şöyle özetledi;

“1. Gelecekte ortaya çıkacak herhangi bir müzakere sürecinin, herhangi bir anlaşmazlık kabul etmeyecek şekilde, açık ve açıklığa kavuşturulmuş bir müzakere temeline dayanması gerekir.

2. Aleksander Downer’in kaleme almış olduğu sözde uzlaşı belgesi, ne ara anlaşma, ne müzakere zemini, ne de herhangi yararlı bir malzeme olamaz.

3. Rum kesiminin doğrudan müzakerelerdeki taviz-önerileri geri çekilmekte ve hiç sunulmamış olarak addedilmektedir.

4. Gelecekte yapılacak müzakerelerdeki herhangi bir zaman takvimi, kabul edilemez olarak addedilmektedir.

5. Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili sözde 5’li konferans, kabul edilmemektedir.

6. Rum kesimi, Kıbrıs sorununun çözümüyle alakalı olarak, bütünlüklü bir öneri taslağı hazırlamaya niyetlidir.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.