1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANASTASİADİS’TEN GAF
ANASTASİADİS’TEN GAF

ANASTASİADİS’TEN GAF

Avrupa Konseyi Başkanlığı’na Polonya Başbakanı Donald Tusk'ın getirileceği, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile görevi devretmeye hazırlanan

A+A-

Avrupa Konseyi Başkanlığı’na Polonya Başbakanı Donald Tusk'ın getirileceği, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile görevi devretmeye hazırlanan Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy’ın sohbeti sırasında açık unutulan mikrofondan dolayı, resmen açıklanmadan öğrenildiği belirtildi.

Politis gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Donald Tusk’ın Avrupa Konseyi Başkanlığı’na seçildiğinin resmen açıklamasından önce Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy’a dönerek ölçülü bir şekilde “bir sonraki başkan Donald mı olacak?” sorusunu yönelttiğini yazdı. Herman’ın  ise buna önce “Hayır hayır”, daha sonra da “Evet ama bunu şimdi söylemeyin” şeklinde yanıt verdiği belirtildi.

Her iki liderin de önlerindeki mikrofonun açık olduğunu unuttuğunu yazan gazete, bu sohbetin daha sonra diplomatlar ve konseydeki gazeteciler arasında sosyal medya aracılığıyla dolaştığını ve daha sonra da uluslararası haber ajansları tarafından yayımlandığını bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.