1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANASTASİADİS’TEN TÜRKİYE’YE “ENERJİ HAVUCU”
ANASTASİADİS’TEN TÜRKİYE’YE “ENERJİ HAVUCU”

ANASTASİADİS’TEN TÜRKİYE’YE “ENERJİ HAVUCU”

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis “Kıbrıs sorununa bulunacak bir anlaşmanın Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de keşfedilen doğal gazı ikmal etmesine olanak tanıyıp Ankara-Tel Aviv ilişkilerinin iyileşmesine katkı koyacağı” görüşünü belirtti.

A+A-

“BİR ANLAŞMA TÜRKİYE’NİN DOĞU AKDENİZ DOĞAL GAZINI İKMALİNE OLANAK TANIR”

“İSRAİL DOĞAL GAZINI BİRLEŞMİŞ KIBRIS ÜZERİNDEN İHRAÇ EDEBİLİR”

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis “Kıbrıs sorununa bulunacak bir anlaşmanın Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de keşfedilen doğal gazı ikmal etmesine olanak tanıyıp Ankara-Tel Aviv ilişkilerinin iyileşmesine katkı koyacağı” görüşünü belirtti.

Alithia “Başkan Anastasiadis Enerji Konusunda: ‘Çözüm Türkiye’nin de Çıkarına” başlıklı haberinde Anastasiadis’in Associated Press’e verdiği mülakatta Kıbrıs sorununun çözümünün Türkiye’nin enerji ihtiyacının azalmasına katkı koyacağını da belirterek özetle şunları söylediğini yazdı:

“Birleşik Devletler’in rolünün, barış müzakerelerinin yeniden başlamasında belirleyici olduğunu,  bir anlaşmaya olan ilgideki artışın da bölgesel enerji işbirlikleri ve çalkantılı bir bölgedeki istikrarsızlığın hafifletilmesi çabalarına dayandığını söyledi.

NETAMYAHU BAHARDA GÜNEY KIBIRS’I ZİYARET EDECEK

Anastasiadis son olarak İsrail’in doğal gazını yeniden birleşmiş Kıbrıs üzerinden Türkiye’ye ihraç edebileceğini ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun baharda Kıbrıs’ı ziyaret etmesi ihtimali bulunduğunu belirtti.

Bu arada Türk Enerji Bakanlığı’ndan kaynaklar Sabah gazetesinin İngilizce nüshasına atıfta bulunarak, Kıbrıs müzakerelerinin başarıyla sonlanması halinde Türkiye’nin İsrail’le doğal gaz konusunda işbirliği yapabileceğini söylediler. KİPE’nin İstanbul’daki muhabiri Anna Andreu’nun bildirdiğine göre aynı kaynaklar Ankara’nın sadece bir transit nokta olmayı değil nakil projesinin bir parçası olmayı hedeflediğini söylediler.”

Politis haberi “Türkiye’ye Enerji ‘Havucu’... Başkan Anastasiadis Associated Press’e Çözüm Türkiye-İsrail İlişkilerinde İyileştirme Getirecek Dedi” başlığıyla okurlarına aktardı.

Anastasiadis’in, İsrail Başbakanı’nın önümüzdeki aylarda Ada’yı ziyaret etmeyi planladığı yolundaki bilgileri de doğruladığı röportajda söylediklerini özetle şöyle aktardı:

ÇÖZÜM İSRAİL’İN DOĞAL GAZINI İHRAÇ PROJELERİNE YARDIMCI OLUR, TÜRKİYE’NİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGELLERDEN BİRİNİ KALDIRIR

“Kıbrıs sorununa mümkün olan en kısa zamanda çözüm bulunması İsrail’in doğal gazını ihraç etme projelerine yardımcı olmakla kalmayıp, Türkiye’yle ilişkilerinin iyileşmesine de katkı koyacak.  Çözüm, Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanımamasından dolayı Türkiye’nin önünde bulunan en büyük engellerden birini kaldıracak. Hem Türkiye hem de İsrail için çok önemli bir adım söz konusu olacak ve Kıbrıs bu şekilde, bölgede barış sağlanmasına özlü katkı yapabilir”

Fileleftheros haberi “Anastasiadis: Çözümden Sonra Türkiye doğal Gaz İkmal Edebilir” başlığıyla özetledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.