1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "ANAVATAN TÜRKİYE’NİN DESTEĞİNE İHTİYAÇ VAR”
"ANAVATAN TÜRKİYE’NİN DESTEĞİNE İHTİYAÇ VAR”

"ANAVATAN TÜRKİYE’NİN DESTEĞİNE İHTİYAÇ VAR”

KKTC’ye uygulanan ambargolar nedeniyle turizmde zorluk yaşıyoruz;

A+A-

SUCUOĞLU, TÜRKİYE KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI TOPÇU’YU ZİYARET ETTİ

SUCUOĞLU: “TÜRKİYE’DE 2016’NIN ‘KUZEY KIBRIS’ YILI İLAN EDİLMESİ YÖNÜNDE BİR ÖNERİMİZ VAR…”

“KKTC’NİN EKONOMİK ANLAMDA ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN TURİZM GELİRİNE, BU NEDENLE ANAVATAN TÜRKİYE’NİN DE DESTEĞİNE İHTİYACI VAR”

TOPÇU: “YURT DIŞINDA YAPTIĞIM TEMASLARDA KKTC’NİN VARLIĞINDAN VE TURİZME NE DENLİ ELVERİŞLİ OLDUĞUNDAN HER ZAMAN BAHSEDİYORUM”

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, KKTC’nin ekonomik anlamda önünü açmak için turizm gelirine, bu nedenle de Anavatan Türkiye’nin desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Sucuoğlu, 2016’nın Türkiye’de “Kuzey Kıbrıs Yılı” ilan edilmesi önerisini TC Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’yu ziyaretinde dile getirdi. Sucuoğlu, 2016’nın “Kuzey Kıbrıs Yılı” ilan edilmesi halinde Türkiye’deki KKTC farkındalığını artırmak için burada yaşayan Kıbrıslı ünlü sanatçıları, iş ve bilim insanlarını bir araya getirerek ülke tanıtımına katkı sağlamayı planladıklarını vurguladı.

Türkiye’de bir takım temaslarda bulunan Sucuoğlu, TC Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’yu ziyaret etti.

Turizm Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, ziyarette Bakan Sucuoğlu’na KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut ve Bakanlık Müdürü Ümit Özkıran eşlik etti.

“AKDENİZ HAVZASINDA CİDDİ BİR REKABET VAR”

Sucuoğlu, ziyaretteki konuşmasında, Akdeniz havzasında ciddi bir turizm rekabeti olduğunu kaydederek, “KKTC’ye uygulanan ambargolar nedeniyle turizmde zorluk yaşıyoruz” dedi.

Kültür turizminin öne çıkarılması ve turistlerin Kuzey Kıbrıs’ı tercih etmesi için çalıştıklarını belirten Sucuoğlu, KKTC’nin geçmiş yıllarda Türkiye’de fazla tanıtılmadığını, bu yıl Türkiye’deki tanıtım çalışmalarına hız vermek istediklerini ifade etti.

“TÜRKİYE PAZARININ YÜZDE 10’UNA TALİBİZ”

Türkiye’de yılda yaklaşık 7 milyon kişinin seyahat ettiğini kaydeden Bakan Sucuoğlu “Biz Türkiye pazarının yüzde 10’una talibiz” dedi.

“KKTC’NİN İMAJINI DEĞİŞTİRME HEDEFİNDEYİZ”

Sucuoğlu, KKTC’nin imajının kumar turizmi olmadığını göstermek için kültürel değerlerin ön plana çıkarıldığı bir tanıtım kampanyası başlatmayı, bu sayede ülkenin imajını değiştirmeyi hedeflediklerini aktardı.

Faiz Sucuoğlu, “Turizm sektörünün gelişmesi için gerekli teşviklerin ve tedbirlerinin yanında bu alanda politikaların geliştirilmesine, turizmde çeşitlendirmeye gidilmesine gerek var” dedi.

Turizm Bakanı Sucuoğlu, “Türkiye ile geçmiş yıllarda olduğu gibi gelecek yıllarda da uyumlu bir şekilde işbirliği yapma arzusundayız” vurgusunda bulundu.

TOPÇU: “HER ZAMAN KKTC’NİN VARLIĞINDAN, TURİZME ELVERİŞLİ OLDUĞUNDAN BAHSEDİYORUZ”

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, KKTC’nin dünyadaki yerini alması arzusunda olduklarını söyledi.

Yurt dışında yaptığı temaslarda KKTC’nin varlığından ve turizme ne denli elverişli olduğundan her zaman bahsettiklerini ifade eden Topçu, “KKTC sadece deniz ve kumdan ibaret değil. Ülkedeki kültürel turizmin ön plana çıkarılması gerek” dedi.

“AMBARGO HİÇBİR ÜLKEYE FAYDA SAĞLAMAZ”

Turizmin ambargolarla sınırlandırılmaması gerektiğini de söyleyen Topçu, “Ambargolar hiç bir ülkeye kazanç sağlamaz” ifadesine yer verdi.

BAKAN TOPÇU’DAN 2016’NIN KUZEY KIBRIS YILI İLAN EDİLMESİNE DETSEK

Bakan Topçu, Türkiye’de 2016 yılının “Kuzey Kıbrıs” yılı ilan edilmesi önerisine de destek vererek, “Konunun Bakanlar Kurulu’nda görüşülüp onaylanmasını sağlamaya çalışacağım” dedi.

“HER TÜRLÜ KATKI SAĞLAMAYA HAZIRIZ”

Topçu, KKTC ‘de turizmin gelişmesi adına her zaman hassas davrandığını belirterek, Bakanlık olarak her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Topçu, konuşmasında Türkiye’nin KKTC’ye katkılarının süreceğini de vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.