1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ANAVATAN TÜRKİYE’NİN KIBRIS İÇİN YAPAMAYACAĞI ŞEY YOK”
“ANAVATAN TÜRKİYE’NİN KIBRIS İÇİN YAPAMAYACAĞI ŞEY YOK”

“ANAVATAN TÜRKİYE’NİN KIBRIS İÇİN YAPAMAYACAĞI ŞEY YOK”

Ankara’da 2 ülke arasında bayındırlık alanındaki işbirliğini artırma, genişletme ve geliştirmeyi amaçlayan protokolün imzalanmasının ardından

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kâşif “Anavatan Türkiye’nin Kıbrıs için yapamayacağı şey olmadığını” söyledi.

Ahmet Kaşif, Ankara’da 2 ülke arasında bayındırlık alanındaki işbirliğini artırma, genişletme ve geliştirmeyi amaçlayan protokolün imzalanmasının ardından dün akşam Ada’ya döndü. Kaşif, Ercan Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyerek temaslarını değerlendirdi.

Türkiye Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlıklarının KKTC’de Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na eş bakanlıklar olduğuna dikkati çeken Kâşif, Ankara ziyaretinde ulaştırmayla ilgili görüş alışverişinde bulunulduğunu ve bakanlıklar arasında eşgüdüm komitelerinin kurulup çalışması mutabakatına varıldığını söyledi.

YENİ HAVAYOLU

Kaşif, Türkiye Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da talimatıyla “Türkiye’de yapılan tüm yatırımların aynını KKTC’de gerçekleştirme” hedefinde olduğunu ifade ettiğini belirterek, Hükümet programında da belirtildiği gibi yeni bir havayolu kurulması için Türkiye Cumhuriyeti’nin gereken desteği vermeye hazır olduğunu kaydetti.

Denizcilikte yeni bir liman kurulması konusunda Türkiye’den destek istediklerini anlatan Kâşif, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile daha önceki hükümetler döneminde yapılan protokol metnini ele aldıklarını; yapılaşma, yapı malzemeleri standardizasyonu ve depreme dayanıklılık ile Deprem Bölgesi Haritası oluşturulması konularında anlaşmalar yapıldığını söyledi.

Ahmet Kâşif, protokolün, Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen eğitimlere Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı personelinin dahil edilmesiyle KKTC’de düzenlenecek eğitim programlarına destek verilmesini de içerdiğini anlattı.

Kâşif Türksat Genel müdürlüğünü de ziyaret ettiğini ve burada verilen brifingde Türkiye’nin ne kadar ileri gittiğini;  uzay çağını yakaladığını gördüklerini ifade etti. Ahmet Kâşif Türkiye’nin Şubat ayında Kazakistan’dan uzaya bir uydu fırlatacağını da söyledi.

“BAZ İSTASYONLARI KONUSUNDA HALK RAHAT OLABİLİR”

Sağlık Bakanlığı yaptığı dönemde ülkede baz istasyonlarının radyasyon ölçümlerinin yapıldığını ve Türkiye’deki Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK) tarafından kendisine sunum yapıldığını belirten Kâşif, sonuçların uluslararası standartların “çok çok altında” çıktığını ve halkın baz istasyonları konusunda rahat olması gerektiğini söyledi.

“TELEKOMÜNİKASYONDA İYİLEŞTİRMELER OLACAK”

Baz istasyonları radyasyon ölçümleriyle ilgili ilerleyen günlerde basın toplantısı düzenleneceğini kaydeden Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif,, telekomünikasyonda ara ücretlerin indirilmesi ve roaming konularında yapılacak çeşitli iyileştirmelerden önümüzdeki aylarda sonuç alınmasını beklediklerini söyledi.

Kâşif, Türkiye’de bulunduğu süre içerisinde yaptığı temaslardan olumlu neticeler aldığını söyleyerek, “Anavatan Türkiye’nin Kıbrıs için yapamayacağı şey olmadığını” vurguladı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.