1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ANAVATAN’IN GÜÇLÜ OLMASI BİZİ ONURLANDIRIR VE BİZİ DE GÜÇLÜ KILAR”
“ANAVATAN’IN GÜÇLÜ OLMASI BİZİ ONURLANDIRIR VE  BİZİ DE GÜÇLÜ KILAR”

“ANAVATAN’IN GÜÇLÜ OLMASI BİZİ ONURLANDIRIR VE BİZİ DE GÜÇLÜ KILAR”

Başbakan İrsen Küçük bugün saat 12.30’da, Mustafa Akçay başkanlığındaki Türkiye’nin Denizli iline bağlı ilçe ve beldelerin oluşturduğu Tavas Çevre Yönetimi ve Belediyeler Birliğine bağlı 13 Belediye Başkanından oluşan heyeti kabul etti.

A+A-

KÜÇÜK “ANAVATAN’IN GÜÇLÜ OLMASI BİZİ ONURLANDIRIR VE  BİZİ DE GÜÇLÜ KILAR”

Başbakan İrsen Küçük bugün saat 12.30’da, Mustafa Akçay başkanlığındaki Türkiye’nin Denizli iline bağlı ilçe ve beldelerin oluşturduğu Tavas Çevre Yönetimi ve Belediyeler Birliğine bağlı 13 Belediye Başkanından oluşan heyeti kabul ederek bir süre görüştü.

Başbakan Küçük, kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs  Türk Cumhuriyeti arasındaki bağların sıkı olmasının her zaman sevindirici olduğunu belirterek, temasların artırılmasının önemine vurgu yaptı.

İki ülke gençlerinin tanışıp, kaynaşmasını sağlamak üzere, Anavatan Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki etkinliklere KKTC’den gençlerin katılabilmelerine olanak sağlandığına dikkat çeken Başbakan Küçük, hükümet olarak iki ülke gençliğinin ilişkilerinin geliştirilmesi ve artırılmasına büyük değer ve önem verdiklerinin altını çizdi.

Başbakan Küçük, Türkiye’de AK Parti iktidarının son 10 yılda ortaya koyduğu çalışmalar ve kaydedilen gelişmeleri gururla takip ettiklerini kaydederek “Sizlerin ve Anavatan’ın güçlü olması bizi onurlandırır ve  bizi de güçlü kılar” dedi.

Kıbrıs Türk halkının tek güvencesinin anavatan Türkiye ve Türk halkı olduğuna vurgu yapan Başbakan Küçük “Özgürlük Mücadelesi Liderimizi Dr Fazıl Küçük bizlere “ Anavatansız Kıbrıs Türk halkı olamaz” diye öğretti” dedi.

Başbakan Küçük, İki ülke Belediyelerin işbirliği ve dayanışmasının artırılmasından da her zaman memnuniyet duyduklarını belirtti.

Başbakanlıktan verilen bilgiye göre, Tavas Çevre Yönetimi ve Belediyeler Birliği Başkanı  Mustafa Akçay ise kabulünden dolayı Başbakan İrsen Küçük’e teşekkür etti.

KKTC’ne de belediyelerle ilgili çalışmaları ve yerel yönetimlerin işleyişini görmek üzere geldiklerini kaydeden Akçay, beldelerinde düzenlenecek etkinliklerde Başbakan Küçük’ü ağırlamaktan büyük memnuniyet ve onur duyacaklarını kaydetti.

Akçay daha sonra ziyaretlerinin anısına Başbakan Küçük’e hediye de takdim etti.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.