1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANAYA BU YAPILIR MI?
ANAYA BU YAPILIR MI?

ANAYA BU YAPILIR MI?

Anaya bu yapılır mı;

A+A-

Gazimağusa’ ya bağlı Köprülü köyü barajında cumartesi aksamı saat 21.30’ da bir ağaçta asılı vaziyette ölü bulunan 17 yaşındaki genç Bilal Bayır, dün ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Korkuteli köy mezarlığında toprağa verildi.

Bilal için evinin önünde dualar okunurken, annesinin feryatları karşısında duygulanan köylüler “bir anaya bu yapılır mı?” demekten kendini alamadı.

‘Altın Çocuk’ artık yok

Bilal’in köyde çok sevilen bir genç olduğunu ve herkesin kendine “altın çocuk” diye hitap ettiğini anlatan bir aile yakını “Bilal annesini canından çok severdi. Ama bu hareketiyle o çok sevdiği insanı mahvetti” dedi. Aile yakını “her ne sebeple olursa olsun, hiç kimse Allah’ın verdiği canı alamaz. Bunu yapmak kurtulmak değil, geride kalanları ateşa atmak, mahvetmektir. Bilal hepimizi çok üzdü” diyerek, yetkililerin bu tür sorunlara el atmasını istedi.

Omuzlarda taşındı

Gazimağusa Devlet Hastahanesinde yapılan otopsinin ardından Bilal Bayır’ ın cenazesi Korkutelindeki evine getirildi. Evin önünde ailesi ve köylüleri tarafından duaların okunmasının ardından Bilal’ ın cenazesi omuzlara alınarak köy mezarlığına kadar taşındı. Bilal’ ın cenazesi köy mezarlığına getirildikten sonra burada cenaze namazı kılındı.

Korkuteli Bilal’e ağladı

Bilal’in annesi Yüksel Bayır sık sık gözyaşı döktüğü cenaze töreni boyunca yakınlarının desteği ile güçlükle ayakta durabildi. Köylülerin “altın gibi birisiydi, bütün köyün sevdiği, efendi bir çocuktu” dediği Bilal Bayır’ ın cenazesine katılan köylülerinin hüznü yüzlerinden okunuyordu. ,

Bilal’ in cenazesine DP-UG Lefkoşa milletvekili Zorlu Töre’ de katıldı.

Otopsi sonucu belli oldu

Köy mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından Bilal’ in cenazesi dualar eşliğinde toprağa verildi.

Gazimağusa Devlet Hastahanesinde yapılan otopside Bilal’ in ölüm nedeninin intihar olduğu anlaşıldı.

Bilal Cumartesi günü saat 13.00’te amcasına Köprülü köyüne gidiyorum deyip ayrılmış ve cansız bedeni Köprülü Barajı yakınlarında bir ağaçta saat 21.30’ da asılı vaziyette bulunmuştu.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.