1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANAYASA DEĞİŞİKLİKLERİNE NEDEN HAYIR DİYELİM?
ANAYASA DEĞİŞİKLİKLERİNE NEDEN HAYIR DİYELİM?

ANAYASA DEĞİŞİKLİKLERİNE NEDEN HAYIR DİYELİM?

Önümüze konacak olan “Anayasa değişiklikleri” sadece meclis çatısı altında yapılmış ve halkın dışlanmış olduğu bir çalışmanın ürünüdür;

A+A-

Devlet ile halk arasında yapılmış bir sözleşme niteliğinde olmasına rağmen anayasa değişiklikleri yapılırken bu konuda halkımıza hiçbir söz hakkı verilmediği gibi, yapılan değişiklikler hakkında da doyurucu hiçbir bilgilendirme yapılma gereği de duyulmamıştır. Kısacası meclis tarafından halk adam yerine konmamış, bizlere bu süreçte saygı gösterilmemiş ve meclis tarafından önüne konan herşeyi sorgusuz sualsiz kabul eden bir toplum muamelesine maruz kaldık.

Bizlerden içeriğini bilmediğimiz bir sözleşmeye imza atmamız için zorlama yapılmaktadır. Halk, siyasetin bu baskısına, dayatmasına ve insanını hiçleştirmesine onay vererek onurunu çiğnetmemelidir.

Yine hazırlanan 22 maddelik değişikleri içerisinde halka hiçbir seçim hakkı dahi tanınmamış ve kendilerinden tümüne evet veya hayır şeklinde cevap verilmesi istenmiştir. 29 Haziran günü oylayacağımız bu referandumda değişiklikler içerisinde halka seçim yapıp evet veya hayır şeklinde bir ayıklama yapma şansı bile verilmemiştir.

Aylarca tartışıldıktan ve halkla paylaşıldıktan sonra şekillenip referanduma sunulması gereken bu tür anayasa değişiklikleri, bizde ise tam bir yangından mal kaçırma anlayışıyla ve halkın bilgilenmesine dahi izin vermeden referanduma sunulmuştur. Halk bilinçli olarak bilgisiz bırakılmış ve içeriğindeki kötü ve olumsuz maddelerden bilgi sahibi olması kasten engellenmiştir.

Halkı hiçe saymak yanında, dayatmacı bir yaklaşımla ve empoze eder şekilde iyi-kötü ayrımını yapma seçeneğini dahi insanlarımıza sunmayan bu anlayışa sandıkta hepimizin onurlu bir duruş sergileyerek Hayır demesi gerekmektedir.

Yapılan değişikliklerin içeriğinde halk yararına, yaşam kalitesinin ve bozulan ekonomik hayatın düzelmesine, sosyal adaletin sağlanmasına, insan haklarının gelişimine, toplumsal güvenliğin sağlanmasına, çalışma hayatının iyileştirilmesine yönelik hiçbir şey yoktur. Oysa halkı düşünen bir anlayışın hazırlayacağı anayasa değişikliklerinde bunların ön planda olması gerekirdi.

Kaldı ki, yapılan bu değişikliklere referandumda evet denilmesi halinde sonuçları kötü olacak, ileride dayatılacak ekonomik paketlere şimdiden onay verecek, toplumsal zararlar yaratacak ve insan hakları açısından yeni mağduriyetler doğuracak birçok düzenlemeler bulunmaktadır.

Yıllardır sadece halkımız ve toplumsal menfaatlerimiz adına yaptığımız mücadelelerimizi hatırlayarak bu konudaki çağrımıza önem vermenizi ve 29 Haziran günü hep birlikte sandıkta “Hayır” demenizi muhterem halkımızdan hassaten rica etmekteyiz.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ HAREKETİ HAYIR İNSİYATİFİ

(a). Av. Barış Mamalı – Başkan (a). Tahsin Mertekçi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.