1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. ANDROİD TELEFONLAR DA BİR YENİLİK DAHA
ANDROİD TELEFONLAR DA BİR YENİLİK DAHA

ANDROİD TELEFONLAR DA BİR YENİLİK DAHA

Teknoloji devi Microsoft, ofis programlarının küçültmüş bir sürümünün, Android işletim sistemiyle çalışan telefonlarda da kullanılmasına imkan veren yeni bir yazılım geliştirdi.

A+A-

MİCROSOFT ŞİRKETİNİN GELİŞTİRDİĞİ YENİ YAZILIM, KULLANICILARA ANDROİD TELEFONLARIYLA DA OFİS BELGELERİNE ERİŞİM, GÖRÜNTÜLEME VE ÜSTÜNDE DÜZELTME YAPMA İMKANI GETİRİYOR

Teknoloji devi Microsoft, ofis programlarının küçültmüş bir sürümünün, Android işletim sistemiyle çalışan telefonlarda da kullanılmasına imkan veren yeni bir yazılım geliştirdi.

Android telefon kullanıcılarına, Microsoft Windows sistemini kullanan bilgisayarlarda bulunan Word, Excel ve Powerpoint gibi çok kullanılan ofis programlarından yararlanma imkanı getiren Office Mobile adlı yazılımdan sadece Office 365 aboneleri yararlanabilecek. Ayrı bir paket olarak satışı yapılmayacak yazılıma, 100 dolar ödeyerek Office 365'e, bir yıllık abone olanlar bugünden itibaren sahip olabilecek. Sadece Android telefonlar için geliştirilen program Android işletim sistemiyle çalışan tablet bilgisayarlar ve iPadlerde kullanılamıyor.

Microsoft şirketinden yapılan açıklamada, Office 365 abonelerinin artık "Windows telefon", iPhone ve Android telefonlar aracılığıyla, Word, Excel ve Powerpoint belgelerine erişim, görüntüleme ve üzerinde düzeltme yapma imkanına kavuşacakları bildirildi. Açıklamada Web Mobile adlı programın özellikle küçük ekranlı Android telefonlar için tasarlandığı duyuruldu.

Microsoft'un, Office Web Apps adıyla daha önce çıkardığı aynı yazılımın başka bir sürümü, kullanıcılara, iPadler ve Android tabletlerde de ofis programlarından yararlanma imkanı veriyordu. Ancak bu cihazların ofis programlarına erişebilmeleri için bir internet tarayıcısı üzerinde sürekli çevrim içi kalmaları gerekiyordu. Telefona yüklenebilen bir uygulama olan Office Mobile adlı yazılım ise çevrim dışı kalınsa da çalışabiliyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.