1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Angelina'dan şok açıklama uzun süredir...
Angelina'dan şok açıklama uzun süredir...

Angelina'dan şok açıklama uzun süredir...

Angelina'dan şok açıklama uzun süredir...

A+A-

Dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie, meme kanseri olma riskini artıran bir gen taşıdığını öğrenip çifte masektomi yaptırmasından yaklaşık iki yıl sonra aynı nedenle yumurtalıklarını da aldırdığını açıkladı.

Yaşadıkları ile ilgili New York Times gazetesi için bir makale kaleme alan 39 yaşındaki oyuncu  “Geçen hafta yumurtalıklarını ve yumurta kanallarını aldırdığını ve bu nedenle menopoza girdiğini” söyledi.
 
Anneannesini, annesini ve teyzesini kanser nedeniyle kaybeden Jolie makalesinde  BRCA1 geninde bir mutasyon olduğunu ve bu nedenle bu mutasyonu taşımayan kadınlara kıyasla meme kanserine yakalanma riskinin %87, yumurtalık kanserine yakalanma riskinin ise %50 daha fazla olduğunu belirtti.
 
Uzun süredir yumurtalıklarını aldırmayı düşündüğünü belirten oyuncu iki hafta önce yaptırdığı bir kan testinde doktorunun bazı anomalilerle karşılaştığını ve ona “Yumurtalık kanserinin erken evrelerinde olabileceğini söylediğini” belirtti.
 
6 çocuk annesi oyuncu bu haberi aldıktan sonra  “Benzer deneyimler yaşayan binlerce kadına benzer şeyler hissettiğini” ancak kendisine “Çocuklarının büyüdüğünü görmeden, torunları ile tanışmadan ölmesi için hiç bir neden olmadığını hatırlattığını” söyledi.
 
Kocası Brad Pitt’in bu haberi aldığı sırada Fransa’da olduğunu ancak hemen onunla birlikte olmak için Los Angeles’a döndüğünü söyleyen Jolie “Neyse ki yapılan ekstra testler sonucunda halen kanser olmadığımı öğrendim” dedi.
 
Yine de yumurtalıklarını ve yumurtalık kanallarını aldırmaya karar verdiğini belirten Jolie rahmini aldırmadığını çünkü ailesinde hiç rahim kanseri vakası bulunmadığını söyledi.
 
Ameliyattan sonra hormaon tedavisi görmeye başladığını ancak yine de menopoza girdiğini söyleyen Jolie “Bir daha çocuk sahibi olamayacağım ve bazı fiziksel değişimler yaşayacağım. Ancak olacaklardan korkmuyorum. Cesur olduğum için değil, bütün bunlar hayatın bir parçası olduğu için. Korkacak birşey yok” dedi.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.