1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANGOLEM AYAKLANDI
ANGOLEM AYAKLANDI

ANGOLEM AYAKLANDI

Taşpınarlılar, 6 yıldır onarılmayan, hem can hem de mal güvenliği açısından tehlike arz eden yola, yetkililerin dikkatini çekmek için eylem kararı aldı

A+A-

Taşpınar (Angolem) Köyü sakinleri, 6 yıldır onarılmayan, hem can hem de mal güvenliği açısından tehlike arz eden yola yetkililerin dikkatini çekmek için eylem kararı aldı. Taşpınar-Bostancı arasındaki ulaşımı sağlayan ve hergün onlarca aracın kullandığı yol hakkında ‘Artık yeter, bıçak kemiğe dayandı’ diyen bölge sakinleri bugün saat 11.00’de eylem düzenliyor. 

Dertlerini yetkililere anlatmak için yıllardır çalmadık kapı bırakmadıklarını söyleyen Angolemliler, boş vaat değil icraat istediklerini belirtti. Star Kıbrıs’a konuşan Taşpınar halkı, ‘Biz bu devlete bağlı bir köy değil miyiz? Yıllardır yolun onarılmasını bekliyoruz. Eğer hükümetin 3 kilometrelik yolu yapacak gücü yoksa bilelim ve başımızın çaresine bakalım’ diyerek tepkilerini seslendirdi. 

İZZET ERÇAĞIL (TAŞPINAR MUHTARI): BIÇAK KEMİĞE DAYANDI 
“Taşpınar yolu altı yıldır bozuk olduğundan bölge halkına eziyet vermektedir. Ben ve benden önceki muhtar arkadaşlarımız şimdiye kadar defalarca ilgili kişilere ziyaretler yapmak suretiyle yol konusu gündeme getirmelerine rağmen hiçbir ilerleme olmadı. Köylünün artık sabredecek zamanı kalmadı adeta bıçak kemiğe dayandı. Taşpınar halkı şunu söylüyor “Biz bu devlete bağlı bir köy değil miyiz?” Halk yarın (bugün) ne yapar bilinmez ama artık yeter diyor ve bu yolun yapılmasını istiyoruz.” 

İSMET BASLAK: YAZIN TOZU KIŞIN ÇAMURU 
“Yıllardır bu yolun onarılmasını bekleriz. Her gidiş gelişimizde arabalarımızda mutlaka bir arıza bir ses gelir. Yol artık yol olmaktan çıktı açıkça, yola benzer hali yok. Kışın su dolar çukurlara arabalarda çukura girince altı vurur. Yazın ayrı bir dert karayolları çukurları mıcırla doldurur toz duman. Yol baştan aşağıya yama doldu. Çoğu arabalar Doğancı yolunu kullanır o yol uzun olduğundan daha fazla benzin harcar. Her seçim öncesi gelir vaat ederler yolunuz yapılacak diye ama hiç bir şey olmadı altı yıldır.” 

ABDULLAH ÇORBACI: ÇUKURLAR ARABALARA HASAR VERİYOR 
“Bu yolu Bostancı’dan kullanırsak arabalar çukurlardan hasar görüyor. Doğancı Köyünden gidip gelirsek bu kez de yol uzar fazla masraf olur. Bu köy KKTC hükümet yönetimleri tarafından hep mağdur edilmiştir. O kadar hükümetler geldi geçti, üç kilometrelik yol onarılamaz mı? İllaki bir kazanın olmasını mı beklerler burada.” 

SEZGİN ÖZKERİMLER: ARABA KULLANMAK İŞKENCE 
“Yol çok kötü, araba kullanmak adeta işkence gibi oluyor. Bu köy bu ülkenin sınırları içinde değil mi? Biz neden diğer yerleşim birimlerinde oturanlar gibi sağlıklı bir yola sahip değiliz? Bizlerde araba içinde oraya buraya savrulmadan, arabalarımız arıza yapmadan seyahat etmeyi istiyoruz. Bizlerde vergimizi veren birer yurttaş olarak bu ülke nimetlerinden faydalanmak istiyoruz.” 

KEMAL ENGELKIRAN: YILLARDIR KİMSE KILINI KIPIRDATMADI 
“Bu yol için çok söyledik çok haykırdık ama bu güne kadar kimse kılını kıpırdatmadı. İşbaşına gelen bütün muhtarlarımız ilgili mercilere durumu aktarmalarına rağmen ve onların da söz vermelerine rağmen bu köyün insanları yıllardır mağdur edildi.”

SALİM ÇAKIR: ARAÇ DEĞİL AT ARABASI YOLU 
“Ben ticaret yapıyorum, altımda kamyonet var. Sık sık arabayı garaja götürür onartır ve tamir parası veririz. Bakın şu yollara sanki at arabası gibi. Sadece araba parçaları değil, lastik dayanmaz ki bu yola. Yeni lastik koyamayız zaten, yeni koysa üç gün sonra lastik parçalanır. Eski muhtarımız rahmetlik Salih’in zamanından beri görev yapan muhtarların hepsi bu yol için girişim yaptılar ama yol daha da eskidi ve çukurlar fazlalaştı. Burası eski başbakan İrsen Küçük’ün, rahmetli Denktaş’ın köyü ama ona rağmen hiç bir şey olmadı. Daha dün tamponu vurdum masraf çıkarttı bana. Bende bu yıl seyrüsefer çıkarmayacağım ve ödemeyeceğim ne yapayım?” 

(STARKIBRIS)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.