1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANGOLEMLİ: “KOOPERATİF MERKEZ BANKASI’NDAKİ İŞGAL SON BULMALI”
ANGOLEMLİ: “KOOPERATİF MERKEZ BANKASI’NDAKİ İŞGAL SON BULMALI”

ANGOLEMLİ: “KOOPERATİF MERKEZ BANKASI’NDAKİ İŞGAL SON BULMALI”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Hüseyin Angolemli, “Kooperatif Merkez Bankası’ndaki 30 yıllık siyasi işgale artık son verilerek, Kooperatif Merkez Bankası’nın yasal sahiplerine devredilmesi gerektiğini” söyledi.

A+A-

 Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Hüseyin Angolemli, “Kooperatif Merkez Bankası’ndaki 30 yıllık siyasi işgale artık son verilerek, Kooperatif Merkez Bankası’nın yasal sahiplerine devredilmesi gerektiğini” söyledi.

“30 yıldır siyasilerin işgali altında olan Kooperatif Merkez Bankası’nın adeta ‘arpalık’ olarak görülerek, belirli kesimlere imtiyaz sağlandığını”, “Banka olanaklarının yandaşlara dağıtıldığını” savunan Angolemli, aynı durumun son CTP-BG ile DP-UG hükümeti döneminde de sürdüğünü ileri sürdü.

Angolemli yaptığı yazılı açıklamada, CTP-BG ile DP-UG Hükümeti’nin göreve gelmesinin ardından, banka yönetimine atanan 3 kişinin çeşitli nedenlerle istifa ettiğini, istifa ederken de önemli uyarılarda bulunduklarını anımsatarak,  “Kooperatif Merkez Bankası tarafından açılan ve kamuoyunda ‘sahte gübre’ davası olarak bilinen davada, karar beklenirken, şimdi davanın geri çekilmesi gündeme gelmektedir. Banka Yönetim Kurulu’nda yaşanan istifalar ile yeni atamaların bu çerçevede gerçekleştirildiği yönünde ortada ciddi iddialar bulunmaktadır” dedi.

“BAŞBAKAN ‘GERİ ÇEKMEYECEĞİM’ DEMİŞTİ”

Başbakan Yorgancıoğlu’nun Mecliste ‘bu davayı geri çekmeyeceğim’ dediğini anımsatan Angolemli, Yorgancıoğlu’nu sözünün arkasında durmaya davet etti.

Angolemli, “Yapılan bu konuşmaların üzerinden 5 gün geçtikten sonra söz konusu davanın geri çekileceği yönünde ciddi iddialar gündeme gelmektedir. Sn. Başbakan meclis tutanaklarına de giren konuşmasında söylediği gibi, sözünün arkasında durarak davayı geri çekmeyecek mi, yoksa sözünü tutmayarak geri mi çekecek? Bu konuda kamuoyuna bir açıklama yapmak zorundadır” dedi.

Sol değerlerin davaları geri çekmeyi değil, davaları ileri götürerek temize havale edilmesini öngördüğünü belirten Angolemli, “Daha önce Vakıflarda yaşanan olayın benzerinin, burada da yapılmak istenmesi düşündürücüdür. CTP’ye düşen görev davaların önünde engel olmak olmamalıdır” dedi.

Angolemli, açıklamasında ayrıca, daha önce yönetim kurulundan istifa eden kişilerden süreçle ilgili detaylı açıklama yapmalarını da talep etti.

Söz konusu davayla ilgili sürecin uzamasının doğru olmadığını da belirten Angolemli, kararın bir an önce açıklanmasının gerektiğini de sözlerine ekledi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.