1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANILARINI YAŞATMAK İÇİN...
ANILARINI YAŞATMAK İÇİN...

ANILARINI YAŞATMAK İÇİN...

ANILARINI YAŞATMAK İÇİN...

A+A-

Minik öğrenciler elim trafik kazaları sonucu yaşamını yitiren Asya Rıdvanoğlu, akademisyenler Figen Arkın, İmge Kozok, Dilek Yılmaz ve Ayşe Hadımcı Candemir’in anısını yaşatmak için okulun bahçesine gülfidanı dikti, yaşamını yitirenlerin resimlerini yaptı

 

Artı Junior School, Trafik Haftası dolayısı ile anlamlı bir etkinliğe imza attı. Okulun 3-5 yaş grubu sınıf öğrencileri, elim trafik kazaları sonucu yaşamını yitiren Asya Rıdvanoğlu, akademisyenler Figen Arkın, İmge Kozok, Dilek Yılmaz ve Ayşe Hadımcı Candemir’in anısını yaşatmak için okulun bahçesine gülfidanı dikti, yaşamını yitirenlerin resimlerini yaptı. Yapılan resimler, kazalarda yaşamlarını yitirenlerin ailelerine hediye edilirken, duygulu anlar yaşandı. Okulda düzenlenen etkinlikte konuşma yapan okul müdürü Şerife Kutruza,çocukları topluma karşı duyarlı ve bilinçli bireyler olarak yetiştirmeye, yitip giden değerlere sahip çıkıp doğruyu yanlışı onlara öğretmeye çalıştıklarını söyledi.Asya Rıdvanoğlu’nun kız kardeşi Çiçek Rıdvanoğlu acıların gün geçtikçe arttığını, başkalarının bu acıları yaşamaması için toplumun duyarlı olması gerektiğini söylerken, Figen Arkın’ın akrabası CemaliyeKasabali Arkın da kayıplarının telafisinin olmadığını ifade etti.

ÇİÇEK RIDVANOĞLU: “SONSUZ ACI HER GÜN ARTIYOR”

Bizler kaybettiklerimizin acısını her gün artarak hissederken, bu sonsuz acıyı her gün daha da derinden yaşarken insanların, devletin, yetkililerin bunca sorumsuzluğu daha çok canımızı yakıyor. Herkesin üstüne düşeni yapması, böyle korkunç kazaların önüne geçecektir. Araç kullanan insanların bencillikten sıyrılıp alkolsüz, makul hızda, cep telefonlarını kurcalamadan yol almaları bir lütuf değil bir gerekliliktir. Bugün yaşadıklarımızın sebebi yine bu toplumdan, duyarsızlıktan, değerlerini yitirmiş ana-babalardan kaynaklanmaktadır. Biz ve bizim gibi en değerli varlıklarını yitiren aileler sadece kızlarını değil, bütün hayatlarını, yaşama sevinçlerini, her şeylerini yitirmişlerdir. Onların anısını yaşatmak için fidanlar diktik. Her bir kızımız için dikilen fidanlar onları sonsuza dek yaşatacak, küçüklerin elleriyle hazırladıkları resimler de kardeşlerimizi hep yanımızda tutacak. Bu duyarlılığı gösteren okul yönetimine çok teşekkür ederim.”

CEMALİYE KASABALİ ARKIN: “NE TELAFİSİ VAR NE DE TESELLİSİ”

“Yaşadığımız bu acı kayıplarımızın hiçbir telafisi, tesellisi artıkyok. Ancak trafik kazasında beş meleğimizin başına gelenlerin her an herkesin de başınagelebileceğinidüşünerek her insanın yaşadığımız acılara empati duyup trafikte dikkatli hoşgörülü cep telefonunda konuşmadanalkolsüz azami hızda araç kullanmaları ve devletin de hem can hem de yol güvenliğini her daim sağlamalarıgerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Basta ilk adimi atan Serife hanıma Artı Junior School öğretmen ve öğrencilerine bizi davet ederek bu duyarlı hassas davranışlarıiçin sevgili Figen Arkın’ın ailesi olarak teşekkür ediyoruz. Kayıplarımızanısınagül dikmeleri ve hazırladıkları resimleri bize hediye etmeleri ise bizi çokduygulandırdı.

ŞERİFE KUTRUZA: “ÇOCUKLARI DUYARLI OLMALARI İÇİN YETİŞTİRİYORUZ”

“Artı Junior School 3 - 5 yaş grubu olarak çocuklarımızı topluma duyarlı ve bilinçli bireyler olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu nedenle aramızdan yitip giden değerlerimize sahip çıkıp doğruyu yanlışı onlara öğretmeliyiz. Biz önce insan olarak sonrada kurum olarak Asya, Figen, İmge, Dilek ve Ayşe’mize sonuna kadar sahip çıkıyoruz. Trafik Haftası dolayısıyla hem çocuklarımızı trafikte kuralların neler olduğunu ve nasıl bu kurallara uymaları gerektiğini öğrenmelerini sağlarken ayni zamanda aramızdan yitip giden 5 değerlimizi daimi yaşatmayı düşündük. Toplumdaki herkesin yani bizlerin trafikte bir gün ayni acıyı yaşayabileceğimizi bilmemiz ve son derece duyarlı ve bilinçli davranmamız gerektiğini tekrar tekrar vurguluyoruz.”

StarKıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.