1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. ANITKABİR’DE 6 BİN KİŞİLİK DEV ATATÜRK PORTRESİ REKORU
ANITKABİR’DE 6 BİN KİŞİLİK DEV ATATÜRK PORTRESİ REKORU

ANITKABİR’DE 6 BİN KİŞİLİK DEV ATATÜRK PORTRESİ REKORU

Anıtkabir’de 6 bin kişilik dev Atatürk portresi rekoru

A+A-

Büyük Taarruz’un yıldönümünde Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün portresini oluşturmak üzere Anıtkabir’in bahçesinde bir araya gelen 6 bin gönüllü rekor denemesi yaptı.

“Dünyanın En Büyük Atatürk Portresi” olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi hedeflenen etkinlikte yer almak isteyen vatandaşlar sabah saatlerinde Anıtkabir’e gelerek isimlerini yazdırdı. Görevlilerin içeri alması ile birlikte Anıtkabir’e gelen binlerce kişi daha sonra meydanda toplanmaya başladı.

Yetkililerin daha önceden işaretledikleri noktalara gruplar halinde alınan vatandaşlar Atütürk’ün portresini 3,5 saatte tamamladı. Toplanan binlerce insan 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı eşliğinde portreyi oluşturdu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından parmaklarını kalp şeklinde birleştirecek olan binlerce kişi portre oluştuktan sonra 5 dakika bu şekilde kaldı.

Etkinlik, proje lideri Cumhur Aygün tarafından Sikorsky helikopterle fotoğraflandı. Portrenin tamamlanmasının ardından vatandaşlar ellerindeki kağıtları sayım için kutulara bıraktı. Atatürk’ün portresi ilk olarak 2012’de İzmir’de 2 bin 400 kişiyle  yapıldı. 2013’te ise Bursa’da 5 bin 990 kişiyle Atatürk portresi gerçekleştirildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.