1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ANKARA'DA BİNLER GEZİ PARKI DİRENİŞİ İÇİN TOPLANDI!
ANKARA'DA BİNLER GEZİ PARKI DİRENİŞİ İÇİN TOPLANDI!

ANKARA'DA BİNLER GEZİ PARKI DİRENİŞİ İÇİN TOPLANDI!

KESK'in başını çektiği ve dün başladığı iş bırakma eylemine bugün DİSK, TTB ile TMMOB da katıldı. Böylece öğretmenler, doktorlar, işçiler, mimar ve mühendislerden oluşan yaklaşık 850 bin üyeli dört örgüt meydanlara indi.

A+A-

Ankara'da kalabalıklar Kızılay'da toplandı. KESK'in 2 günlük grev ilan etmesinden sonra Ankara'da Taksim Gezi Parkı'na destek ve taşeronluğu protesto etmek amacıyla DİSK, KESK, TUMOR, ÖDP, Emek Partisi Ankara Kızılay Meydanı'nı saat 12 olmadan doldurdu.

Gruplar Ankara Kolej Meydanı'nda, diğer ara yollarda ve Kızılay'ın tam ortasında bir araya geldi. Meydanda "Faşizime geçit yok" sloganları atılırken sık sık "provokasyona gelmeyin, etrafa zarar vermeyin" anonsları yapıldı.

Ankara Kızılay Meydanı bugün, en kalabalık günlerinen birini yaşadı. KESK'in 2 günlük grev kararından sonra, KESK DİSK, TMMOB, EMEP, ÖDP, Kültür Sanat-Sen Kızılay Meydanı'na akın etti.

Örgütler meydana, 'heryer taksim yer yer direniş' sloganı ile girdi. Atılan sloganlardan biri de 'faşizme karşı omuz omuza' idi. CHP İl Başkanlığı alana seçim otobüsü ile girdi. Otobüsten yükselen Selda Bağcan'ın 'yuh yuh' şarkısı alanda coşku ile karşılandı. Eğitim-Sen alanda Türk bayrağı açtı. Alanda 'Yaşasın Halakların kardeşliği' sloganı atıldı.

BDP'den İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş vardı.

Öğretmenler gençler sokaktan geçen halk eyleme destek verdi. Alanın en çarpıcı dövizini "Gazılay-Dövenpark-TOMA'lı Hilmi" oluşturdu.

Alanda "Barajı yüzde 3'e indir de tabanını görelim", "çapulcular burada sen neredesin", "Sanat kurumlarına sahip çık", "işte sandık işte KESK",  dovizleri açıldı.

Polis eylem sırasında havadan helikopterlerle alanı kontrol etti. Ancak Kızılay Meydanı, Güven Park, Sıhhıye ve Kurtuluş'a giden yollarda resmi polislerin olmaması olması dikkat çekti.

. Polisin TBMM'den itibaren yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Kızılay Meydanı polis helikopterleriyle kontrol ediliyor. Eyleme çok sayıda öğrenci ve vatandaş da destek veriyor.

 

Kaynak: t24

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.