1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ANKARA’NIN TALEPLERİNİ KABUL EDEMEYİZ”
“ANKARA’NIN TALEPLERİNİ KABUL EDEMEYİZ”

“ANKARA’NIN TALEPLERİNİ KABUL EDEMEYİZ”

Türkiye’nin tavrı ve bu sürece katkısıyla ilgili çekince;

A+A-

Kıbrıs sorununa çözüm bulunması için başlayan yeni müzakerelerde Türkiye’nin tavrı ve bu sürece katkısıyla ilgili çekince belirten Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas “Ankara’nın taleplerini kabul edemeyiz” dedi.

Fileleftheros Papulyas’ın bu ifadesini başlık yaptığı haberinde Yunanistan Cumhurbaşkanı’nın sözde “Omorfo (Güzelyurt) Belediye Başkanı” Hristos Pittas’la dün Atina’da yaptığı görüşmede “Hepimiz bir şey olmasını umuyor olmamıza rağmen bu yolun açıldığını görmüyorum ancak Ankara’nın öze ilişkin taleplerini kabul eden biz olamayız. Bu ekonomik krizi çözüm dayatmak için istismar edemezler. Kıbrıs halkı kahraman bir halk olduğunu gösterdi” dediğini yazdı.

Gazeteye göre sözde “Belediye Başkanı” ise çözüm bulunması için başlayan yeni müzakerelerle ilgili sıkıntısını dile getirdiği için Papulyas’a teşekkür etti ve Kıbrıs Türk tarafının “uzlaşmaz ve tahrikkar olduğunu” savundu. Pittas “Milli meselenin çözümsüzlüğü bizi ne kadar endişelendiriyorsa öteki tarafta gördüğümüz uzlaşmazlık ve tahrikkarlık da o kadar endişelendiriyor” dedi.

Gazete Pittas ve heyetinin dün Atina ziyareti çerçevesinde Yunanistan Meclis Başkanı Evangelos Meymarakis’le de bir araya geldiğini haberine ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.