1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANKETE GÖRE, RUMLARIN YAŞAM DÜZEYLERİ
ANKETE GÖRE, RUMLARIN YAŞAM DÜZEYLERİ

ANKETE GÖRE, RUMLARIN YAŞAM DÜZEYLERİ

daha da kötüleşeceğine inanıyor.

A+A-

Simerini gazetesinde bugün yer alan bir ankete göre, Kıbrıslı Rumlar, ülkeyi etkisi altına alan ekonomik krizle ilgili sorumluluğu politikacılara ve bankalara atıyor, aynı zamanda yaşam düzeylerinin daha da kötüleşeceğine inanıyor.

Sıradan vatandaşların, ülkenin ve kendilerinin geleceğiyle ilgili öngörülerinin iyi olmadığını haber veren gazete, anketin, “Prime Consulting” tarafından Sigma’nın “Protoselido” programı hesabına yapıldığını yazdı.

Ankete göre, vatandaşların büyük çoğunluğunun, önümüzdeki dönem içerisinde vatandaşların yaşam düzeyinin daha da kötüleşmesini beklediklerini kaydeden gazete, vatandaşların ekonomik krize ilişkin olarak, bir önceki ve şimdiki hükümete de sorumluluk yüklemekte olduklarını belirtti.

10 Rum’dan 6’sının yaşam düzeylerinin daha da kötüleşeceğine inandıklarını belirten gazete, ekonomik krizin sorumluları konusunda ise, ankete katılanların yüzde 31,1’inin siyasiler, yüzde 15,1’inin siyasiler ve bankalar, yüzde 14,4’ünün Hristofyas hükümeti, yüzde 12,6’sının şu anki hükümet yanıtını verdiklerini ifade etti.

Gazete, ankete katılan 10 Rum’dan 9’unun, daha iyi bir yaşam düzeyi talep etmek için, tepki verme taraftarı olduklarını belirttiklerini de aktardı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.