1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ANLAŞMA İÇİN RUM TARAFININDA İSTEKLİ OLMASI GEREKİR”
“ANLAŞMA İÇİN RUM TARAFININDA İSTEKLİ OLMASI GEREKİR”

“ANLAŞMA İÇİN RUM TARAFININDA İSTEKLİ OLMASI GEREKİR”

Eroğlu, Kıbrıs Türk tarafının bir anlaşma için istekli olduğunu ancak anlaşma olması için Kıbrıs Rum tarafının da aynı şekilde istekli olması gerektiğini söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk tarafının bir anlaşma için istekli olduğunu ancak anlaşma olması için Kıbrıs Rum tarafının da aynı şekilde istekli olması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Eroğlu bugün Cemal Adımlı başkanlığındaki UBP Güzelyurt Gençlik Kolları’nı kabul etti.

Kabulde konuşan Cemal Adımlı, UBP Güzelyurt Gençlik Kolları olarak yerel seçimler öncesi Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu ziyaret ederek, görüşlerini almak istediklerini ifade etti. Adımlı, “Görüşme sürecinde UBP Gençlik Kolları olarak dün olduğu gibi bugün de sizin vereceğiniz kararların arkasında olduğumuzu iletmek istiyoruz ” dedi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Eroğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Gençlerin bizlere desteği hep devam etmiştir. Bugün de görüşme masasında olan bir ağabeyiniz olarak sizin desteğiniz beni memnun ediyor” diye konuştu.

Görüşme masasında belli bir noktaya kadar geldiklerini ancak karşı tarafın bazı davranışlarıyla ya referandumda hayır çıktığını, ya da müzakere masasından anlaşmadan kalkıldığını belirten Eroğlu, “Bizim hedefimiz bu müzakereleri olumlu sonuçlandırmaktır. Ama, Kıbrıs Türk halkının menfaatlerini koruyan bir anlaşmayla sonuçlandırmak istiyoruz. Bu mümkün mü? Bunu önümüzdeki günlerde daha net göreceğiz” dedi.

KKTC’de demokrasi olduğunu, insanların özgürce, çalışmak istediği partiyi seçime hakkında sahip olduğunu kaydeden Eroğlu, Başbakanlık döneminde veya kendinden sonra gelen arkadaşlarının halkın yararına yasaların meclisten çıkarıldığını söyledi.

Halkın, demokratikleşme yönünde gerekli yasaların büyük bir çoğunluğuna sahip olduğunu söyleyen Eroğlu, şöyle devam etti:

“Bu güzel bir şeydir. Şimdi bu güzel ülke için eksik olan Rum komşularımızla yapılacak bir anlaşmadır. İnsanlarımızı tedirgin ve perişan etmeyecek bir anlaşmayı sağlamakla görevimizi yerine getirmiş olacağız diye düşünüyorum. Ama bunu yapmak için karşı tarafın da bizim kadar istekli olması gerekmektedir. Bunu sizde yakından takip ediyorsunuz. Ben de zaman zaman sizleri, halkımızı gelişmelerle ilgili aydınlatacağım. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.