1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ANLAŞMA İKİ HALKIN EŞİT BİR ŞEKİLDE HAKLARINI KORUMALIDIR”
“ANLAŞMA İKİ HALKIN EŞİT BİR ŞEKİLDE HAKLARINI KORUMALIDIR”

“ANLAŞMA İKİ HALKIN EŞİT BİR ŞEKİLDE HAKLARINI KORUMALIDIR”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Kocaeli Muharip Gaziler Derneği heyetini kabul etti.

A+A-

DENKTAŞ:“ANLAŞMA İKİ HALKIN EŞİT BİR ŞEKİLDE HAKLARINI KORUMALIDIR”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Kocaeli Muharip Gaziler Derneği heyetini kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, kabulde, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Vural da hazır bulundu.

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş kabul sırasında yaptığı konuşmada, Kocaeli Muharip Gaziler Derneği’ni kabul etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kıbrıs sorunundaki gelişmeler ve Kıbrıs Türk halkının yaşadığı sıkıntılar hakkında dernek yetkililerine bilgi verdi.

Konuşmasında yeni bir görüşme sürecinin başlayacağını hatırlatan Denktaş, “Kendi kimliğimizden, haklarımızdan, eşitliğimizden ve egemenliğimizden taviz vermeyeceğimiz bir çözüm istiyoruz” dedi.

Son günlerde iyileştirilmiş bir Annan Planı’nın hazırlandığını anımsatan Denktaş, bu iyileştirmenin Kıbrıs Türk halkı yararına olmayacağını da söyledi.

Annan Planı’na büyük oranda ‘hayır’ diyen Güney Kıbrıs Rum halkının bu olumsuz tavrını ‘evet’e çevirmek için Annan Planı’nda değişiklikler yapılacağını ifade eden Denktaş,  “Anlaşma iki halkın eşit bir şekilde haklarını korumalıdır. biz bu haklarımızı korumak durumundayız” dedi

COŞUN

Kocaeli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yunus Coşun ise, KKTC’nin her zaman kendileri için ayrı bir yeri olduğunu söyleyerek, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a Kıbrıs konusunda desteklerini belirtti.  Merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı rahmetle andıklarını da ifade eden Coşun, Denktaş’ın Kıbrıs Türk halkının özgürlüğe kavuşması için verdiği mücadelenin önemine vurgu yaptı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.