1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANLAŞMA OLMASA DA KKTC'NİN ARKASINDA TÜRKİYE VAR!
ANLAŞMA OLMASA DA KKTC'NİN ARKASINDA TÜRKİYE VAR!

ANLAŞMA OLMASA DA KKTC'NİN ARKASINDA TÜRKİYE VAR!

Gerçekler göz ardı edilirse anlaşmakta zorlanırız!

A+A-

EROĞLU: “GERÇEKLER GÖZ ARDI EDİLİRSE ANLAŞMAKTA ZORLANIRIZ”

AKYÜZ: “MÜZAKERE MASASINDA DİK DURUŞUNUZ BİZİ GURURLANDIRIYOR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türkü’nün var olan gerçekleri dikkate alan bir anlaşmaya varmak istediğini söyledi.

“Gerçekler göz ardı edilirse anlaşmakta zorlanırız” diyen Eroğlu, anlaşma olmazsa Kıbrıs Türkü’nün açıkta olmadığını, KKTC Devleti ve arkasında garantör anavatan Türkiye’nin bulunduğunu vurgulayarak, Rumların bu gerçekleri görerek isteklerini müzakere masasına getirmesi gerektiğini ifade etti.

Derviş Eroğlu, bu sabah Necdet Akyüz başkanlığındaki İzmir Emekli Astsubaylar Derneği heyetini kabul etti. Heyete, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Esen Ömürlü eşlik etti.

AKYÜZ

İzmir Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Necdet Akyüz kabulde yaptığı konuşmada, dernek olarak birlik ve beraberliği pekiştirmek için KKTC’de organizasyon düzenlediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu’na hitaben “Sizinle onur ve gurur duyuyoruz” diyen Akyüz, “Müzakere masasında dik duruşunuz bizi gururlandırıyor” ifadesini kullandı.

Desteklerinin her zaman Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun arkasında olduğunu ifade eden Akyüz, Eroğlu’na bir de plaket verdi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, heyeti KKTC’de görmekten duyduğu memnuniyeti belirterek, kurulan dostlukların devamının önemine dikkat çekti.

Kıbrıs Türkleri’nin yıllarca bir devlet çatısı altında yaşayabilmek için mücadele ettiğini kaydeden Eroğlu, “Çok şükür şu anda bağımsız bir devletimiz var” dedi.

Müzakere masasında kalıcı olacak bir anlaşma arayışı içinde olduklarını da ifade eden Eroğlu, destek için teşekkür etti.

Anavatanın desteği ile daha iyi günlere ulaşılacağına inandıklarını belirten Eroğlu, 1974’te Kıbrıs’ta sağlanan barışın bir anlaşmayla tamamlanması için çalıştıklarını, ancak bugüne kadar sürdürülen müzakerelerde Rum tarafının çok da acelesi olmadığını, “anlaşma bugün olmasa da olur” düşüncesinden kurtulmadığını görmekte olduklarını kaydetti.

ANLAŞMA İÇİN ÇABA

Kıbrıs Türkleri’nin, 1974’e gelene kadar devletten dışlanmış, özgürlük hakları kısıtlanmış, can güvenliğinden yoksun günler yaşadığına işaret eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, 1974’ten sonra bir devlet kurulmasına rağmen bir anlaşmaya varmak için de çaba harcandığını ifade etti.

“Bir anlaşmaya varabiliriz diyoruz ama bunu önümüzdeki günlerde daha net göreceğiz” diyen Eroğlu, müzakerelerin yeni başladığını bu safhada ilerleyen günlerde aşısı isteklerin ortaya çıkabileceğini vurguladı.

40 YIL

Önemli olanın tarafların ayaklarının yere bastığı bir ortamda anlaşmaya varabilmek olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, 1974 Barış Harekatı’nın üzerinden 40 yıl geçtiğini, bu sürede KKTC’de büyük gelişmeler olduğunu, bunları yok sayarak bir anlaşmaya varmanın zor olduğunu söyledi.

Rum tarafının geçen bu 40 yılı değerlendirerek masaya öneriler sunması gerektiğini belirten Eroğlu, “Anlaşma olur mu olmaz mı, Rumlar aşırı beklentilerinden kurtulur mu? Gerçekçi önerilerle karşımıza çıkar mı göreceğiz. Önümüzde 3-4 liderler görüşmesi var. Bunlarda anlaşmaya varıp varmayacağımızı anlayacağız. Bizim hedefimiz var olan gerçekleri dikkate alan bir anlaşmaya varmaktır. İnşallah bunu yaparız” dedi

“KIBRIS TÜRKÜ AÇIKTA DEĞİL”

Anlaşma olmazsa Kıbrıs Türkü’nün açıkta olmadığını, KKTC Devleti, arkasında garantör anavatan Türkiye bulunduğunu vurgulayan Eroğlu, Rumların bu gerçekleri görerek isteklerini müzakere masasına getirmesi gerektiğini ifade etti.

“Gerçekler göz ardı edilirse anlaşmakta zorlanırız” diyen Eroğlu, yaşayabilecek kalıcı bir anlaşmaya varılması dileğinde bulundu.

Eroğlu, Anlaşma konusu uzar ve 1-2 yıl sürerse insanların anlaşma beklentisinin ortadan kalkabileceğini, BM’nin bunu da dikkate alması gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.