1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ANNAN PLANI TEMELİNDE İADE EDİLECEK OLAN BÖLGELER OLMAZSA OLMAZ”
“ANNAN PLANI TEMELİNDE İADE EDİLECEK OLAN BÖLGELER OLMAZSA OLMAZ”

“ANNAN PLANI TEMELİNDE İADE EDİLECEK OLAN BÖLGELER OLMAZSA OLMAZ”

“Annan Planı Temelinde İade Edilecek Olan Bölgeler Olmazsa Olmaz”

A+A-

 

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşmesi sonrasında Rum Başkanlık Sarayında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Anastasiadis, Rum basının Güzelyurt’un iadesi konusundaki bir sorusunu yanıtlarken, “Annan Planı temelinde iade edilecek olan bölgelerin hiçbir şekilde değiştirilemeyeceğini, olmazsa olmaz olarak addettiğini” ifade etti.

Rum radyosunun haberine göre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile dün sabah gerçekleştirdikleri 2015 yılının son görüşmesinden dönüşünde, Rum Başkanlık Sarayında gazetecilere açıklamada bulunan Anastasiadis, Kıbrıs sorunuyla ilgili çok taraflı konferans toplanmasının zamanının olmadığını söyledi. Anlaşmazlıkların devam etmekte olduğunu ifade eden Anastasiadis, ancak iki liderin, iki toplumun da sahip olduğu anlaşmazlıkların aşılması için, karşılıklı anlayış ile çalışmaya kararlı olduklarını yineledi.

Akıncı ile dün yaptıkları görüşmeyi oldukça verimli ve olumlu olarak da nitelendiren Anastasiadis, görüşmede mülkiyet ile Kıbrıs sorununu ilgilendiren birçok başka önemli konuyu da görüştüklerini belirtti.

BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin, Ocak ayı sonunda Davos’ta, garantör güçlerin temsilcileriyle bir toplantı organize ettiği yönündeki haberle ilgili bir soruya karşılık ise Anastasiadis, buna olumsuz yanıt verdi. Şimdi buna benzer bir şeyin zamanı olduğunu düşünmediğini dile getiren Anastasiadis, Davos’ta düzenlenecek ekonomik forumun organizatörlerinden gelen daveti kabul ettiğini ve buna katılacağını dile getirdi. Anastasiadis, “ancak niyetinin herhangi birçok taraflı konferansa katılmak için oraya gitmek olmadığını, kendisinin uluslararası bir ekonomik foruma katılacağını ve bunun da Kıbrıs sorunuyla hiçbir ilgisi olmadığını” ifade etti.

Güzelyurt’un iadesi konusunda herhangi bir sorun olup olmadığının kendisine sorulması üzerine ise Anastasiadis, buna hayır sorun yok” şeklinde yanıt verdi.

Kıbrıs Türk tarafının, Güzelyurt’un iadesini de içerecek olan toprak düzenlemelerini kabul edip etmediğini de açıklığa kavuşturması istenen Anastasiadis, henüz toprak başlığının görüşülmesine girmediklerini söyledi, ancak “Annan Planı temelinde iade edilecek olan bölgelerin hiçbir şekilde değiştirilemeyeceğini, olmazsa olmaz olarak addettiğini” sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.