1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. ANNELER BABALAR DİKKAT!
ANNELER BABALAR DİKKAT!

ANNELER BABALAR DİKKAT!

'Mavi Balina' skandalından sonra çocuklarınızı için yeni tehlike!

A+A-

Birçok çocuğun ölümüne sebep olarak görülen Mavi Balina oyunundan sonra yeni bir tehlike daha ortaya çıktı.Mariam adlı oyun korkunç ses efektleri ve görseller ile dikkat çekiyor. Son aşamaya gelenler 03.00'te bilinmeyen numaradan aranıyor. Tehlike yayılıyor...

Salman El Harbi adlı Suudi Arabistanlı bir programcı tarafından geliştirilen Mariam isimli oyunun saçtığı tehlike büyüyor ve yeni bir Mavi Balina oyunnu tehlikesinden korkuluyor. Oyunda, “Mariam” adında 9 yaşındaki kız, kaybolduğunu belirterek, eve dönmek için oyuncudan yardım istiyor. Oyun başlamadan önce kişinin ismi, adresi, yakın çevresi soruluyor ve Facebook, WhatsApp gibi uygulamalara erişim izni isteniyor.

ORTA DOĞU’DA DURMAKSIZIN YAYILIYOR

Mavi Balina‘nın dünyaya yayılmasının ardından, şimdi de bu oyun, özellikle barındırdığı korkutucu öğelerle ailelerin tepkisini çekmiş durumda. Oyunun Orta Doğu‘da ciddi bir popülerliğe ulaştığı iddia ediliyor.

1-078.png

BİLİNMEYEN NUMARADAN GECE 03:00’DA ARANIYOR

Gazete Habertürk’ün haberine göre oyun kapatıldığında, tekrar oynamak için 24 saat beklemek gerekiyor. Korkunç ses efektleri ve görsellerle desteklenen oyunun son seviyesine gelenler, bilinmeyen bir numaradan gece saat tam 03.00'te aranıyor. Sosyal medyada tecrübelerini paylaşan bazı bloggerlara göre, farklı dillerde konuşan bir robot cep telefonundan arayarak “Seninle tekrar görüşeceğiz” gibi kaygı verici bir ses dinletiyor ve oyunculara mesajlar yolluyor.

BAKANLIK ERİŞİM ENGELİ İSTEDİ

Oyuna yönelik şikâyetleri değerlendiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Ankara Sulh Ceza Hâkimliği'ne başvurarak, oyuna erişimin engellenmesini talep etti. Bakanlığın yazısında, oyunun kişisel bilgileri elde ettiğine ve çocuklar üzerinde psikolojik tehlike doğurduğuna dikkat çekildi. Yazıda, oyunun çocukların intiharı düşünmesine sebep olduğu, oyunda “cinlerin musallat olması”' gibi unsurlarla korku psikolojisi oluşturulduğu belirtildi.

Ankara 1. Sulh Ceza Hâkimi Sezer Söylemez, bakanlığın talebi üzerine oyuna erişimi engelleme kararı verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.