1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ANNELER İNSANLIĞIN, MİLLETİN, AİLENİN TEMEL ÇEKİRDEĞİDİR”
“ANNELER İNSANLIĞIN, MİLLETİN, AİLENİN TEMEL ÇEKİRDEĞİDİR”

“ANNELER İNSANLIĞIN, MİLLETİN, AİLENİN TEMEL ÇEKİRDEĞİDİR”

Eroğlu, Kıbrıs’ta, annelerin toplumlararası çatışmalar nedeniyle ağlamayacağı bir çözüm istediklerini vurguladı

A+A-

EROĞLU: “KIBRIS’TA ANNELERİN TOPLUMLARARASI ÇATIŞMALAR NEDENİYLE AĞLAMAYACAĞI BİR ÇÖZÜM İSTİYORUZ”

“KIBRIS TÜRK ANNELERİ BUGÜNLERİN EN BÜYÜK VE ÖNEMLİ EMEKTARIDIR”

“MİLLİ VE DİNİ AİDİYETİMİZ KIBRIS TÜRK ANALARININ DAHA KUNDAKTAYKEN KULAĞIMIZA FISILDADIKLARIYLA ŞEKİLLENDİ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs’ta, annelerin toplumlararası çatışmalar nedeniyle ağlamayacağı bir çözüm istediklerini vurguladı.

Eroğlu, “Böyle bir çözümün yolu Kıbrıs’ta var olan gerçeklerin kabul edilerek yola çıkılmasından geçer” dedi.

Kıbrıs Türk annelerinin bugünlerin en büyük ve önemli emektarı olduğunu kaydeden Eroğlu, anneleri üzen konuların farkında olduğunu belirtti.

Derviş Eroğlu, devletin kadına yönelik şiddet, istihdam, trafik kazalarındaki ve madde kullanımındaki artış gibi konularda gereken adımları atmasının şart olduğunu ifade etti.

“ANNELER İNSANLIĞIN, MİLLETİN, AİLENİN TEMEL ÇEKİRDEĞİDİR”

“Anneler Günü” nedeniyle mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Anne yaşama başlangıç, karşılıksız sevgi, şefkat, koruma, birleştiricilik, yapıcılık ve özveridir” dedi.

Annelerin bugünlerin ve geleceğin şekillenmesinde önemli görevler üstlendiğini vurgulayan Eroğlu, “Anneler insanlığın, milletin, ailenin temel çekirdeğidir” ifadesine yer verdi.

Anneleri bir gün değil, her gün anmanın önemine dikkat çeken Derviş Eroğlu, “Onlara sevgi ve saygımızı bir an olsun bile eksiltmemek, tam tersine artırmak bizi yüceltir, yükseltir, mutluluk yolunda sağlıklı bir şekilde ilerlememizi sağlar” dedi.

“ANNELERİN İNSAN YAŞAMINDAKİ YERİNİ, ÖNEMİNİ KELİMELERLE, DEMEÇLERLE, KİTAPLARLA İFADE ETMEK, ANLATMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Eroğlu mesajında şunları kaydetti:

“Sağlıklı, mutlu, refah ve güven içinde bir toplum, vatandaşının hizmetinde bir devlet olgusuna ulaşmak için annelerimize, ailelerimize, onların doğru yönlendirmelerine büyük gereksinim vardır.

Annelerin insan yaşamındaki yerini, önemini kelimelerle, demeçlerle, kitaplarla ifade etmek, anlatmak mümkün değildir.

Kıbrıs Türk anaları bugünlerimizin en büyük, en önemli emektarıdır.

Milli ve dini aidiyetimiz Kıbrıs Türk analarının daha kundaktayken kulağımıza fısıldadıklarıyla şekillendi. Onların anlattıkları, telkinleriyle bu topraklarda başımız dik yaşamak için varoluş ve özgürlük mücadelemizi verdik.

Kıbrıs Türk analarının benimseme ve uygulamadaki gayretiyle Atatürkçü çizginin takipçisi olduk, çağdaş uygarlık yolunda ilerledik ve Devlet sahibi bir halk noktasına ulaştık.

Kıbrıs Türk analarının refah ve güven içinde yaşamamız için eşinin, evlatlarının yanında verdiği mücadele, sıfır noktasındaki bir ekonomiden tüm dünyayla ticaret yapabilen, sanayi bölgeleriyle dolup taşan, 8 üniversitesi bulunan, turizmde 20 bin yatak kapasitesini aşan bir noktaya gelmemizde başlıca etkenlerinden oldu.”

Cumhurbaşkanı Eroğlu, gençlerin istihdamındaki sıkıntı, trafik kazaları ve zararlı madde kullanımındaki artışı gibi konuların başta anneler olmak üzere toplumu da etkilediğini, bunların farkında olduğunu vurgulayarak, “Devletimizin gereken adımları atmasının şart olduğunun altını bu vesile ile bir kez daha çizmek istiyorum” dedi.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDET ÜZERİNDE ÖNEMLE DURMAMIZ GEREK BİR KONU”

“Üzerinde önemle durmamız gereken konu ise kadına, anneye yönelik şiddettir” diyen Derviş Eroğlu, ülkeye hiç yakışmayan bu gibi hareketleri önlemek için devletin yasal ve eğitici düzenlemeleri yapması gerektiğini vurguladı.

Mesajında Kıbrıs konusuna da değinen Eroğlu, “Rum komşularımızla daha fazla gecikmesizin bir antlaşma yapmak arzu ve hedefindeyiz. Ama bu sadece bizim istememizle olmuyor” dedi.

“ANNELERİN HİÇBİR ZAMAN TOPLUMLARARASI ÇATIŞMALAR DOLAYISIYLA AĞLAMAYACAĞI BİR ÇÖZÜM İSTİYORUZ”

Eroğlu, Anneler Günü mesajına şöyle devam etti:

“Rum komşularımızın da bir an önce uzlaşmadan yana, Ada’nın tek egemenin kendileri olamayacağı, Avrupa Birliği normları adı altında bizi 1974 öncesine götüremeyecekleri gerçeğini anlaması lazım.

Biz Kıbrıs’ta annelerin hiçbir zaman toplumlararası çatışmalar dolayısı ile ağlamayacağı bir çözüm istiyoruz. Bunun yolu ise Kıbrıs’ta var olan gerçeklerin kabul edilerek yola çıkılmasından geçer.

Bu duygu ve düşüncelerle herkesin Anneler Günü’nü kutlar, tüm annelerimize sevgi, saygı ve şükranlarımı sunarım.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.