1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANNEME SÖYLEYİN ÜZÜLMESİN...
ANNEME SÖYLEYİN ÜZÜLMESİN...

ANNEME SÖYLEYİN ÜZÜLMESİN...

Anneme Söyleyin Üzülmesin...

A+A-
 

Göçmenköy’de aralarında kavgada ağabeyi Turgut Özdeğirmenci’yi av tüfeğiyle vurarak öldüren Turgay Özdeğirmenci, duruşma salonunda KIBRIS’a kısa bir açıklama yaptı ve duruşmayı izleyen yakınlarına seslendi

Göçmenköy’de “kalınacak oda yüzünden” çıktığı iddia edilen kavgada 37 yaşındaki ağabeyi Turgut Özdeğirmenci’yi av tüfeğiyle vurarak öldüren 27 yaşındaki Turgay Özdeğirmenci, dün sabah duruşma öncesinde yargıç salona girmeden önce KIBRIS’a konuştu.

Zanlı Turgay Özdeğirmenci, “Sebebi oda kavgası değildi. Kan ve idrar örneği alındı ama kanımda uyuşturucu da alkol de yoktu. Sebebi başka. Doğruların yazılmasını istiyorum” dedi.

Duruşma salonunda akrabalarına seslenen zanlı Turgay Özdeğirmenci, “Anneme söyleyin üzülmesin” dedi.

Zanlı Turgay Özdeğirmenci’nin, ağabeyi (Turgut Özdeğirmenci’nin ikizi) Polat Özdeğirmenci ve bazı yakın akrabaları da dün mahkemeye geldi.

4 ayrı suçlamayla gözaltında…

Turgay Özdeğirmenci dün, “Taammüden adam öldürme”, “Adam öldürme”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu” suçlamalarıyla Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği ekipleri tarafından Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu’nun huzuruna çıkarıldı.

Savcı yardımcısı İlhan Damdelen, Müfettiş Muavini Cemali Azimkar’ı tanık olarak dinletti.

 

Zanlı aleyhine planlı cinayet davası getirildi

Mahkemede yeminli şahadet veren Müfettiş Muavini Cemali Azimkar, zanlı Turgay Özdeğirmenci’nin “taammüden adam öldürme”, “adam öldürme”, “kanunsuz ateşli silah tasarrufu” ve “kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” suçlarından methaldar olduğunu kaydetti.

Azimkar, 28 Kasım’da Göçmenköy’de 22.30’da zanlı Turgay Özdeğirmenci’nin, ağabeyi Turgut Özdeğirmenci’yle kalacakları oda yüzünden tartıştıklarını söyledi.

Azimkar, kavga esnasında zanlı Turgay Özdeğirmenci’nin av tüfeği ile ağabeyinin göğüs kısmına bir el, sırt kısmına üç el ateş ederek, olay mahallinden ayrıldığını belirtti.

Müfettiş Muavini Cemali Azimkar, olay mahallinden 4 adet boş 12’lik av tüfeği fişeğinin emare alındığını söyledi.

Zanlının aynı gün tutuklandığını kaydeden Azimkar, gönüllü ifade vererek, suçlarını kabul ettiğini belirtti.

 

Polis: Ceza-i ehliyeti tam

Müfettiş Muavini Cemali Azimkar, zanlının Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde akıl sağlığı kontrolünden geçirildiğini ve ceza-i ehliyetinin olduğunu söyledi.

Zanlının 8 günlük tutukluluk süresince ifadesinde belirttiği telefon görüşmelerinin incelendiğini belirten Azimkar, tanık ifadeleri alındığını anlattı.

 

Cumhurbaşkanlığı'nda çalışıyordu

Azimkar, KKTC vatandaşı zanlının Cumhurbaşkanlığı'nda odacı şoför olarak çalıştığını kaydetti.

Olayın çok ciddi bir mesele olduğuna ve zanlının müebbetle yargılanacağına dikkat çeken Azimkar,

yargılanmaktan kaçma ihtimali olduğuna değindi.

Azimkar, alınan ifadelerin büyük bir kısmının da aileye ait olduğuna işaret ederek, zanlının bu ifadelere etki edebileceğini belirtti.

Zanlıya karşı bir tepki olabileceğini söyleyen Azimkar, yargılanmak üzere üç ayı geçmemek kaydıyla Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

 

İlgen, tahlil sonuçlarını sordu

Zanlı Turgay Özdeğirmenci’nin avukatı Mustafa İlgen, tahkikat memuruna müteveffa ve zanlıdan alınan kan ve idrar örneği sonucunun çıkıp, çıkmadığını sordu.

Azimkar, Devlet Laboratuvarı’na gönderilen kan ve idrar örneği sonuçlarının henüz çıkmadığını söyledi.

 

Avukat İlgen, müvekkilinin psikolojik durumu ile ilgili daha ayrıntılı bir rapor için psikolojik muayeneden geçirilmesini talep etti.

 

Mahkeme: En ağır ithamlardan biridir

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, söz konusu suçların en ağır ithamlardan olduğuna dikkat çekti.

Yargıç Avcıoğlu, zanlının yargılanmak üzere üç ayı aşmayan süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.