1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANNENİN FERYADI
ANNENİN FERYADI

ANNENİN FERYADI

kaybettiği kızının tabutunu başının üzerinde taşıdı

A+A-

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda meydana gelen feci trafik kazasında, arkadaşları Ayşe Hadımcı Candemir ve  İmge Kozok ile birlikte hayatını kayeden Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) öğretim görevlisi Figen Arkın, dün gözyaşları arasında toprağa verildi.

Lefkoşa İsmail Safa Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanan Figen Arkın’ın tabutunu başında taşıyan annesi Fatma Arkın’ın feryatları, cenazeye katılanlara duygulu anlar yaşattı.

Acıların en büyüğünü yaşayan anne Fatma Arkın, “Meleklerimin kanatlarını kırdılar, adalet istiyorum, kızım seni canavar aldı, düğün yapacaktım ben sana, gelinlik yerine kefen giydin...” diye ağıt yaktı.

“Bırakın kızımın kokusunu duyayım”

Cenaze törenine katılan Figen Arkın’ın sevenleri gözyaşlarına boğulurken, acılı anne bir an bile tabutun yanından ayrılmadı. Kendisini teselli etmek isteyenlere ise “bırakın kızımın kokusunu duyayım, bırakın acısını yaşayayım” sözleriyle cevap verdi.

Yüreği yanan anne, cenaze namazının ardından kızının tabutunu başının üzerinde, en önde taşıdı. Tören boyunca, yaşananlara feryat eden acılı anne “Hiç bir suçları yoktu, üç fidanımız da gitti. Gitti yavrum, meleğimin kanatlarını kırdılar, adalet istiyorum, üç gün sonra yollarda gezmesinler” dedi.

Figen Arkın’ın cenazesi, İsmail Safa Camisi’nde kılınan cenaze namazın ardından, büyük bir konvoyla, Girne Çatalköy mezarlığına götürüldü. 38 yaşındaki Figen öğretmen, gözyaşları arasında, duarla Çatalköy mezarlığında toprağa verildi.

Cenazeye, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, bazı milletvekilleri ve eski bakanlar da katıldı.

İMGE KOZOK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI  HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

AYŞE HADIMCI CANDEMİR  SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

FECİ KAZA HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.