1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANNENİN FERYADI
ANNENİN FERYADI

ANNENİN FERYADI

Başken Lefkoşa'da ...oğlum ve ailesi olarak bizler hatalıyız ancak....

A+A-

Başkent Lefkoşa’daki Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi (SSEML) okul yönetimi tarafından devamsızlığı mazaret gösterilerek sınıfta bırakıldığı ileri sürülen iki öğrenciden birisi olan Turgut Şenol’un annesi, bu çocukların affedilmelerini ve sınava girme hakkı verilmesini istiyor.

 

Bu yıl mezun olacaktı

Rabia Şenol, dün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının kutlanması ve oğlunun da genç birisi olması nedeniyle gazeteyi ziyaret ederek, bu yıl Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’nde son sınıf öğrencisi olan oğlunun sınıfta bırakılması sonucu psikolojisinin bozulduğunu söyledi. Oğlunun geleceğinin kararmaması ve topluma faydali birisi olarak yetişmesi için başta okul yönetimi ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yardım isteyen dertli anne Rabia Şenol şunları söyledi: “Öncelikle oğlumuzun ve ailesi olarak bizlerin hatalı olduğunu kabul ediyoruz, ancak okullarda çocuklara eğitim veren öğretmenlerin de çocuklarımıza yol gösterici olması lazımdır. Benim oğlum ve 1 çocuk daha devamsızlık nedeniyle sınıfta bırakıldı, biz çocuğumuzun okula gitmediği günler için doktor raporu götürdük ancak okul yönetimi 15 günden fazla doktor raporu kabul edilemez prensibi olduğu için bu kararı aldılar. Bu konu ile ilgili olarak hem okul yönetimi hem de Milli Eğitim Bakanlığındaki yetkililerle birçok kez görüştük ama bir sonuç alamadık. Peki ben soruyorum, sınıfta bıraktığınız bu 2 çocuğun hayatından 1 yılını çaldığınızın farkındamısınız, ergenlik çağındaki bu çocuğun piskolojisini ve arkadaşları yanında yaşadığı mahcubiyeti düşünebiliyormusunuz. Lütfen bu işe karar verenler kendilerini bizim yerimize koysun, eğer kendi çocukları bu duruma düşseler ne yaparlar?”

 

Onlar gereken dersi aldı...

Anne Rabia Şenol son sınıf olan çocuğunun ve diğer arkadaşının gereken dersi çıkardıklarını tekrarlayarak “lütfen bu çocukları affedin ve son sınavlara girmelerine müsade edin” şeklinde konuştu.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.