1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Annesinin Zeki Parola Yöntemi Çocuğunun Kaçırılmasını Önledi
Annesinin Zeki Parola Yöntemi Çocuğunun Kaçırılmasını Önledi

Annesinin Zeki Parola Yöntemi Çocuğunun Kaçırılmasını Önledi

Annesinin Zeki Parola Yöntemi Çocuğunun Kaçırılmasını Önledi

A+A-

Her ebeveyn için çocuğunun kaçırılması düşüncesi son derece tüyler ürpertici. Bütün anne ve babanın en büyük korkularından biri olsa gerek.

Anne ve 11 yaşındaki akıllı oğlu bu tehlikeyi kıl payı atlattı.

11 yaşındaki William bisiklet sürerken bir yabancı onu durdurdu. Adam, çocuğa annesinin bir kaza geçirdiğini ve hastaneye kaldırıldığını söyledi.

William, durumdan şüphelendi. Hemen aklına bir zamanlar annesinin ona tembih ettiği parola yöntemi geldi. Annesi zamanında William’a, eğer birisi onu bir yere götürmek isterse, o kişiye parolayı sorması gerektiğini tembihledi. Parolayı soran William, adam parolayı bilemeyince oradan uzaklaştı ve olası bir trajediden kurtuldu.

William yerel haber kanalına yaptığı açıklamada, “Parolayı bilemeyince suratında değişik bir ifade belirdi ve işte o an yalan söylediğini anladım. Çok korktum. Hemen bisikletime atlayıp oradan hızlıca uzaklaştım” dedi.

William ve annesinin izlediği muhteşem yöntem internette en çok okunanlar arasına girdi. Dünyanın her yerinde her gün benzer olaylarla karşılaşılıyor. Bu anne ve oğlunun yaptığı yöntem ile sizler de çocuklarınızı yabancılardan koruyabilirsiniz.

4-129.jpg

William ve şüpheli şahıs İsveç’in Östersund adlı küçük yerleşim biriminde cuma günü karşılaştılar.

Yerel haber kanalıyla yaptığı röportajda William “Şapkasını çıkardı ve hemen önümde durdu. Annemin kaza geçirdiğini ve hastaneye kaldırıldığını öyledi. Son olarak kendisiyle gelmemi söyledi.” dedi.

Anne ve oğlun yaptıkları ortak planla şüpheli şahsın yalanı ortaya çıktı.

Anne ise, “Gazetede, benzer durumla karşılaşan bir annenin yaptıkları aklıma geldi. Anne, oğluna eğer yabancı birisi onu bir yere götürmek isterse, yabancıya parolayı sorması gerektiğini tembih etmişti. Görünene göre bu yöntem çok ama çok işe yaradı.” dedi.

7-021.jpg

Hiçbir ebeveyn başlarına böyle bir olayın gelebileceğini aklından geçirmek istemese de, çocuğunuzu yabancılardan korumak için bu yöntem oldukça yararlı. Haber ve yazıdan bütün ebeveynlerin ders çıkarması gerekiyor. Lütfen yazıyı onlarla paylaşarak olası bir trajediyi önlemekte ailelere yardımcı olun.

newsner

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.