1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANTİKA SİLAHLA ÜLKEDEN ÇIKIŞ YAPARKEN YAKALANDI
ANTİKA SİLAHLA ÜLKEDEN ÇIKIŞ YAPARKEN YAKALANDI

ANTİKA SİLAHLA ÜLKEDEN ÇIKIŞ YAPARKEN YAKALANDI

Tasarrufunda “gubur” olarak bilinen antika silah ile yakalandı

A+A-

Ercan Havaalanı’ndan önceki gün çıkış yapmak istediği sırada tasarrufunda ateşli silah bulunan Abdulhadi Doğan tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı

Duygu ALAN

KKTC’de çalışma izni ile ikamet eden Abdulhadi Doğan, önceki gün Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapmak istediği sırada, tasarrufundaki ağızdan dolma, “gubur” olarak bilinen antika silah ile yakalandı.

Doğan, soruşturma maksatlı gözaltına alındı.

Zanlı Abdulhadi Doğan, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu” suçundan Lefkoşa’da dün mahkemeye çıkarıldı.

İfadesinde silahı otelde bulduğunu söyledi

Demirhan Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Ercan Kunduracı, Ercan Havaalanı’nda önceki gün saat 14.00 sıralarında zanlı Abdulhadi Doğan’ın valizinde polis tarafından yapılan kontrolde, ağızdan dolma, “gubur” olarak bilinen antika silah bulunduğunu kaydetti.

Polis memuru Kunduracı, mahkemedeki ifadesinde zanlının söz konusu silahı, daha önceden çalışmakta olduğu ve şuanda faaliyete kapalı olan bir otelden, aldığı yönünde beyanda bulunduğunu söyledi.

Kunduracı, zanlının beyanında belirttiği otelin işletmecilerinin vefat ettiğini, hissedarların ise konu silah ile ilgili izahat veremediklerini belirtti.

Kunduracı,  gelinen aşamada zanlının soruşturmaya olumsuz bir etkisi olamayacağını belirterek, mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandı

Mahkeme, zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanarak tüm kimlik ve seyahat belgelerine el konulması, en yakın polis karakoluna hafta bir kez ispat-ı vücut yapması ve mukayyitliğin uygun göreceği bir kefilin 50 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması karşılığında serbest kalmasına emir verdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.