1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "AP SEÇİMLERİNDE OY VERİN"
"AP SEÇİMLERİNDE OY VERİN"

"AP SEÇİMLERİNDE OY VERİN"

Kıbrıslılar AB yurttaşı olduklarını idrak edip AB seçimine yurttaş gibi yaklaşmı

A+A-

“İDEOLOJİK YAKLAŞIMLAR ÇERÇEVESİNDE OY VERİN”

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Güney Kıbrıs’ta 25 Mayıs Pazar günü yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde, “seçme seçilme hakkı olan herkesi, etnik farklılık temelinde değil, Avrupa Parlamentosu’ndaki grupların ideolojik pozisyonlarına bakarak, kendi ideolojik yaklaşımları çerçevesinde gidip oy vermeye” çağırdı.

YKP’den yapılan yazılı açıklamada, “Kıbrıs, Avrupa Birliği üyesi olduğu için Kıbrıs’ta yaşayan tüm AB yurttaşları, Avrupalı Parlamentosu için yapılacak seçime katılma hakkına sahiptir. Bu hak hem seçme, hem de seçilme hakkını içermektedir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, “Kimsenin etnik kökeni belirleyici değildir. Daimi ikamet ediyor olmak ve Kıbrıs’ta oy hakkını kullanacağını söylemek seçme ve seçilme hakkını elde etmek için yeterlidir. Ne yazık ki ülkemizdeki etnik sorun nedeniyle seçim, Kıbrıslı Türk veya Kıbrıslı Rum esaslı bir seçim gibi anlaşılmaktadır” denildi.

Cumhuriyet Meclisi’nden temsil edilen siyasi partilerin, herhangi bir makam tarafından Kıbrıslı Türklere iki yer garanti edilmiş gibi açıklamalar yaptığı iddia edilen açıklamada, “Partiler, bunun sağlanmaması nedeniyle protesto ile Avrupalı Parlamentosu seçimlerini boykot edeceğini açıklamaktadırlar. Bu yanılgı, Kıbrıs sorununun olası bir çözümü halinde, kuzey parçasından iki temsilci seçilmesini uygun gören bazı AB yetkililerinin sözüne dayanmaktadır. Annan planı reddedildiğine ve şimdi iki taraf da kendini Annan planı ile bağlı saymadığına göre ortada böyle bir öneri de bulunmamaktadır” denildi.

YKP tarafından yapılan açıklamada, oy vermek isteyenlere Avrupa Sol Partisi’nin politikalarını destekleyecek şekilde oy kullanması çağrısı yapıldı.

YKP’nin Avrupa Parlamentosu seçiminde, Avrupa Birliği politikalarının tartışılmaması ve yerel gündemle sınırlı kalacağını gerekçesiyle aday göstermemeyi kararlaştırdığı belirtilen açıklamada, “YKP, Kıbrıslılar AB yurttaşı olduklarını idrak edip AB seçimine yurttaş gibi yaklaşmış olmalarını umardı. Seçime katılmak ve aday olmak veya oy kullanmak isteyene ‘bizi dışladılar’ diye eleştiri yapmamak koşuluyla başarılar dileriz” ifadesi kullanıldı.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.