1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AP, TC'NİN MEB'DEKİ EYLEMLERİNİ GÖRÜŞME KARARI ALDI!
AP, TC'NİN MEB'DEKİ EYLEMLERİNİ GÖRÜŞME KARARI ALDI!

AP, TC'NİN MEB'DEKİ EYLEMLERİNİ GÖRÜŞME KARARI ALDI!

Türkiye’nin Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde eylemlerini görüşmeye karar verdi;

A+A-

 

Avrupa Parlamentosu AP’deki tüm siyasi grup başkanlarının katılımıyla oluşan AP Başkanları Konferansı salı günü Strasburg’da yaptığı toplantıda Brüksel’de 12-13 Kasım tarihleri arasında yapılacak Avrupa Parlamentosu mini oturumunda Türkiye’nin Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde eylemlerini görüşmeye karar verdi.

“Kıbrıs Cumhuriyeti’nin münhasır ekonomik bölgesinde gerginlikler yaratan Türk eylemleri” başlığı altında her ay toplanan Avrupa Parlamentosunun Genel Kurulunun oturumundan farklı olmayan mini oturumun gündeminde yer alacak.

Kıbrıs konusunda Anastasiadis’in en üst düzeydeki danışma organı olan Ulusal Konsey, Türkiye tarafından Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki egemenlik haklarının ihlaline devam edilmesine karşılık acil etkili olacak 8 maddeden oluşan bir tedbirler paketini kabul etmişti.

Tedbirlerden bazıları ise şöyle:  Nicos Anastasiades, 23 ve 24 Ekim’de toplanacak olan AB liderler zirvesinde  Türkiye’nin davranışlarını ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Münhasır Ekonomik Bölgesindeki egemenlik haklarını ihlal etmesini kınamak maksadıyla şikâyet edecek. Kıbrıs Cumhuriyeti, Avrupa Birliği’ne üye bir devlet statüsünü kullanarak çeşitli uluslararası platformlarda, Türkiye’ye davranışlarına bir bedel olacak tedbirler kabul edecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.