1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "APAÇİ HELİKOPTERLERİ YAKINDA MISIR'A TESLİM EDİLECEK"
"APAÇİ HELİKOPTERLERİ YAKINDA MISIR'A TESLİM EDİLECEK"

"APAÇİ HELİKOPTERLERİ YAKINDA MISIR'A TESLİM EDİLECEK"

Mısır'a "terörle mücadele"ye destek amacıyla

A+A-

 

"APAÇİ HELİKOPTERLERİ YAKINDA MISIR'A TESLİM EDİLECEK"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ülkesinin Mısır'a "terörle mücadele"ye destek amacıyla göndermeyi kararlaştırdığı Apaçi helikopterlerini yakında teslim edeceğini belirtti.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Mısır'ın başkenti Kahire'ye gelen Kerry, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile görüşmesi sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında, "Apaçi helikopterleri, terörle mücadeleye destek için yakında gönderiliyor. Nitekim Mısır ve İsrail, terörle mücadele için çalışmaktadır. Böylece Amerikalı vatandaşların vergilerinin doğru bir yere gittiğinin garantisini vermiş oluyoruz" diye konuştu.

İki ülke arasındaki güçlü ilişkilere ve ABD ile Mısır arasındaki tarihi ortak bağlara vurgu yapan Kerry, bu güçlü ortak bağları tazelemek ve Irak ile Libya örneğinde olduğu gibi bölgenin karşı karşıya kaldığı önemli konuları görüşmek amacıyla ülkeyi ziyaret ettiğini belirtti.

Kerry, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün bölge için bir tehlike olduğuna dikkati çekerek, Irak'ın, halkın tümünü temsil edecek, kapsayıcı ve tehlike odaklarına karşı koyabilecek bir yönetime kavuşmasını umduklarını kaydetti.

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri de Mısır ve ABD'nin Irak'ta yaşanan olaylardan son derece endişe duyduğunu ifade ederek, bu çerçevede "iki ülke ve Körfez ülkeleri arasında şiddetle mücadele amacıyla organize olunması" gerektiğini vurguladı.

Ülkesinin Irak'ın toprak bütünlüğü ve barıştan yana olduğunu belirten Şükri, "Irak'taki siyasi sürecin millli birlikle sonuçlanmasını temenni ediyoruz" ifadesini kullandı.

ABD yönetimi, Mısır'a yönelik geçen yaz askıya aldığı yıllık 1,3 milyar dolarlık askeri yardımın bir kısmını serbest bırakma ve terörle mücadeleye destek için 10 Apaçi helikopteri gönderme kararı almıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.