1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. APARTMANI PAKETLEDİ ÇÜNKÜ...
APARTMANI PAKETLEDİ ÇÜNKÜ...

APARTMANI PAKETLEDİ ÇÜNKÜ...

Sibirya soğuklarına inanılmaz önlem

A+A-

Muş'ta Sibirya soğuklarından korunmak isteyen Hüseyin Arme, akrabalarıyla birlikte yaşadıkları beş katlı apartmanın üç katını naylonla kapladı.

Şiddetli soğuklara karşı önlem için önce internetten araştırma yaptığını söyleyen 45 yaşındaki beş çocuk babası Hüseyin Arme, çözümü ailece oturdukları binayı naylonla kaplamakta buldu.

Karşıyaka Mahallesi’ndeki apartmanda babası, çocukları ve kardeşleriyle yaşadıklarını kaydeden Arme, "Binayı tek parça naylonla tamamen kaplamak istedik. Ancak 12 metre genişliğinde 40 metre boyunda naylon bulabildik. Bu nedenle apartamının alttan üç katını naylonla kaplayabildik. Bu işlemi yaptıktan sonra evimiz ısınmaya başladı. Yüzde 30 yakıt tasarrufu elde ettik. Naylonun rüzgardan yırtılmaması için de demir çubuklarla güçlendirdik. Tek parça bir naylon bulabilirsek binayı tümüyle naylonla giydireceğiz" diye konuştu.  

PAKET YAPILMAYAN BİR BİNANIN HALİ

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Erzurum’da kaloriferi yanmayan bir apartmanın su şebekesi patlayınca dışarıda sarkıtlar oluştu.  Doğu Anadolu Bölgesi’nde soğuk hava yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Merkez Yakutiye İlçesi’nin Çaykara Semti’nde 5 katlı bir apartmanın su şebekesi patladı. Kiracı olan öğrencilerin sömestir tatiline gitmesi nedeniyle kaloriferleri yakılmadığı için patlayan şebekenin suyu donunca buzdan binaya dönüştü. Apartmanı kaplayan yaklaşık 3 metre uzunluğundaki sarkıtlar görenleri hayrete düşürüyor.   

23178117.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.