1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “APLIÇ KAPISININ AÇILMASI LEFKE’YE CİDDİ YARAR SAĞLAR”
“APLIÇ KAPISININ AÇILMASI LEFKE’YE CİDDİ YARAR SAĞLAR”

“APLIÇ KAPISININ AÇILMASI LEFKE’YE CİDDİ YARAR SAĞLAR”

“APLIÇ KAPISININ AÇILMASI LEFKE’YE CİDDİ YARAR SAĞLAR”

A+A-

AKINCI: “APLIÇ KAPISININ AÇILMASI LEFKE’YE CİDDİ YARAR SAĞLAR”

2015 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıklayan Mustafa Akıncı, Lefke’yi ziyaret etti.

Lefke Hurma Festivali alanını gezen ve vatandaşlarla bir araya gelen Akıncı, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ile de görüştü. Görüşmede Cengiz Topel Hastanesi’yle Aplıç Kapısı gündeme geldi

Akıncı, basın bürosu aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ile görüşmesinde, Kaya’ya “Belediye Başkanlığında 14 Yıl” adlı kitabını hediye ederek, yeni seçildiği görevinde başarılar dilediğini belirtti.

YANINIZDAYIM”

Mustafa Akıncı burada yaptığı konuşmada, Cengiz Topel Hastanesi’yle Aplıç Kapısı konusundaki görüşlerini dile getirdi.

Sağlık ve hastane konularının bilimsel çerçevede ele alınması gereken konular olduğunun altını çizen Akıncı, “Birinci basamakta aile hekimliği, daha sonra ise tam teşekküllü hastane kategorisiyle üçüncü basamak arasında ikinci basamak hastanelerin yer alması gerekir. Cengiz Topel Hastanesi, bu ikinci basamak hastanelerden biri olmasına karşın bugün bu seviyenin epey altında yer alıyor. Yapılması gereken, gerek doktor sayısı gerekse donanım açısından bu seviyeye getirilmesidir” dedi.

Aplıç Kapısı’yla ilgili de konuşan Akıncı, kapının neden hala açılmadığını anlamakta güçlük çektiğini vurguladı. Akıncı, “Bu gibi adımları her zaman destekliyorum. Aplıç Kapısı’nın açılması hem Lefke hem de bölgeye büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Lefke Belediye Başkanı’yla görüşmesinden sonra Akıncı, önce Hurma Festivali alanını gezerek vatandaşlarla sohbet etti.

Mustafa Akıncı, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte, Aplıç Kapısı’nın açılması için kurulan Kıbrıslı Türk komite üyeleri ve ziyaret sırasında tesadüfen karşılaştığı Kıbrıslı Rum eski milletvekili Keti Klerides ve komite için çalışmalarıyla bilinen Rum eski Tarım Bakanı Kostas Themistocleous’la beraber Aplıç Kapısı’na giderek konuyla ilgili ayrıntılı bilgi aldı. Akıncı, komite üyelerine kapının açılması konusunda her türlü katkıyı koyacağını söyledi.

Akıncı açıklamasında, yarın saat 14.00’te Alayköy’ü ziyaret edeceğini de bildirdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.