1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. APOSTOLOS ANDREAS MANASTRI'NIN RESTORASYONU
APOSTOLOS ANDREAS MANASTRI'NIN RESTORASYONU

APOSTOLOS ANDREAS MANASTRI'NIN RESTORASYONU

Kıbrıslı Türk ve Rum ortaklı müteahhitlik şirketiyle dün sözleşme imzalanması, bugünkü Rum gazetelerine de haber oldu;

A+A-

 

UNDP ile Kıbrıslı Türk ve Rum ortaklı müteahhitlik şirketi arasında dün anlaşma imzalanmasının ardından, manastırın restorasyon çalışmalarının ilk aşamasının başlamasından önceki ön çalışmaların başladığını yazan Alithia gazetesi, “Apostolos Andreas’taki Ön Çalışmalar Başladı” başlıklı haberinde, bu çalışmaların iki ay süreceğini kaydetti.

Bu çalışmaların, manastırın hali hazırda tamir edilmiş olan misafirhanelerinde, çalışanlar için ofisler ve kalacak yerler hazırlanmasını içereceğini yazan gazete, Eylül ayındaki esas çalışmaların başlamasından önce ise, Manastırın halka kapatılacağını belirtti.

Gazete bu alt başlıkla yayımladığı haberinde ise, manastırın restorasyonunun ilk aşamasıyla ilgili ihaleyi Kıbrıslı Türk ve Rum ortaklık şirketinin kazandığını, manastırın restorasyonunun ikinci aşaması için yeni ihalelere çıkılacağını kaydetti.

Gazete, UNDP’den yapılan açıklamaya göre, Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin Kıbrıslı Türk üyesi Ali Tuncay ile Rum üyesi Takis Hacıdimitriu’nun ise yaptıkları ortak açıklamada, “Kıbrıslı Türkler ile Rumlar arasında güven ve işbirliğinin sağlanması için somut bir adım daha atıldığını söylediklerini” aktardı.

Gazeteye göre Tuncay ve Dimitriu, projenin gerçekleşmesi için sözleşmenin imzalanması ile Kıbrıs içinde ve dışında, kültürel mirasın korunmasıyla ilgili işbirliği ruhunun güçlü ve yapıcı olduğu hakkında güçlü bir mesaj gönderildiğini hissettiklerini de belirtiler.

Haberde, dün konuyla ilgili yapılan açıklamalara da yer verildi.

GAZETE BAŞLIKLARI

Politis: “Apostolos Andreas İçin İmzalar Atıldı… Tarihi Manastırın Restorasyonuyla İlgili Anlaşma Resmen Onaylandı”

Haravgi: “Güven Restore Edilmesi İçin Bir Adım Daha”

Fileleftheros: “Apostolos Andreas’ın Restorasyonu Eylül Ayında”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.