1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 'APPLE İFLAS YOLUNDA'
'APPLE İFLAS YOLUNDA'

'APPLE İFLAS YOLUNDA'

Faber: 'Apple iflas yolunda'

A+A-

Dünyaca ünlü yatırımcı Mark Faber, Apple'ın son dönemde çıkardığı ürünlerin çok manasız olduğunu ve bu durumun Apple'ı sonunu getireceğini söyledi.

Öngörüleri nedeniyle tüm dünyada Dr. Kıyamet olarak bilinen yatırım uzmanı Marc Faber, Apple'ın son dönemde piyasaya sürdüğü yeni ürünlerine ilişkin olumsuz eleştirilerde bulundu. Faber "Apple'ın son dönemde ardarda piyasa çıkardığı ürünler çok boş ve manasız. Bu durum Apple'ın sonunu getirecek. Bugün iflas edecek demiyorum, ancak bu eninde sonunda olacak" diye konuştu.

Apple'ı bir dönemin kamera ve fotoğraf makinası alanında efsane markası  Polaroid ile karşılaştıran Faber, " Apple'ın bugünkü durumu tıpkı 1970'lerin Polaroid ‘ine benziyor. Polaroid ‘in yaratıcısı Doktor Edwin Land, dünyada kimsenin sahip olmadığı kadar çok patente sahipti. Ancak 1982 yılında Land'in şirketteki görevinden ayrılması, şirketi kaçınılmaz sona sürükledi. 2001 yılına gelindiğindeise  Polaraid  resmi olarak iflasını açıkladı" dedi.

Teknoloji şirketlerinin sonsuza dek aynı çizgide devam edebilmesi mümkün olmadığını düşünen "Faber sözlerine şöyle devam etti, " Bugün Apple'a baktığınızda,  43 milyar dolar nakite paraya sahip, yalnızca 2. çeyrekte 35 milyar dolar ciro yapmayı başarmış ve piyasa değeri 450 milyar dolara ulşamış çok güçlü bir şirket görüyorsunuz. Ancak geçmişte pek çok örnek bize gösterdi ki teknoloji şirketlerini bir gün piyasadan silinmeye mahkumlar."

Faber, Apple'ın en büyük probleminin ise çıkardığı ürünlerin tam olarak kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamadığını ifade etti. Dr Kıyamet, " Kısacası Apple yetişkinlere oyuncak üretiyor" dedi.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.