1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. APPLE SESSİZ SEDASIZ AÇTI
APPLE SESSİZ SEDASIZ AÇTI

APPLE SESSİZ SEDASIZ AÇTI

Apple’ın geliştirici portalı, 8 gün aradan sonra yeniden faaliyete geçti. Türk güvenlik araştırmacısı İbrahim Baliç, bulduğu güvenlik açığı nedeniyle geliştirici portalının kapatıldığını ileri sürmüş, Apple ise ‘hacker saldırısına uğradıklarını’duyurmuştu

A+A-

Apple, portalın açılmasının ardından üyelerine gösterdikleri sabır için teşekkür ederken, iddialar hakkında yine bir açıklama yapmadı.

Teknoloji dünyasının geçtiğimiz hafta en çok konuştuğu konu olan Apple geliştirici portalı, sekiz gün aradan sonra yeniden faaliyete geçti. Apple, 2008’den bu yana yaşanan en uzun süreli erişim sıkıntısının ‘hacker saldırısından’ kaynaklandığını öne sürmüş ve ‘kullanıcılara ait bilgilerin çalınmaya çalışıldığını’ belirtmişti.

Geliştirici portalının açılmasının ardından ilk açıklamasını savunmaya devam eden Apple, İbrahim Baliç’in açıklamaları hakkında ise henüz yorum yapmadı.

Geçmişte Facebook ve Opera gibi şirketlerin de güvenlik açıklarını bulan ve bu şirketlerin ‘iyi niyetli hacker’ listesi WhiteHat’e giren Baliç, ‘Facebook’ta 10’dan fazla güvenlik açığı bulduğunu, bu açıklardan en önemlisinin yüz binlerce kullanıcının bilgilerine erişmesini sağladığını ve gerekli bildirimi yapmasının ardından Apple’ın kendisine hiçbir geri dönüş yapmadığını’ açıklamıştı.

ntvmsnbc’ye konuşan Baliç, ‘amacının Apple’a fayda sağlayan bir araştırma yapmak olduğunu ancak haksız yere teknoloji devi tarafından hacker olarak gösterildiğini’ belirtmişti.

AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Geliştirici portalı günler sonra açıldı ancak forumlar hala kapalı. Apple, geliştiricilere gönderdiği e-posta’da, “Önemli sistemleri tekrar düzenlerken gösterdiğiniz sabır için teşekkür ederiz. Gelişmeler hakkında sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Apple, 18 Temmuz’da baş gösterdiği belirtilen güvenlik açığında geliştiricilerin isimlerine, e-posta adreslerine ve diğer bilgilerine ulaşılmış olabileceğini ancak kredi kartı bilgilerine erişilmediğini belirtti. Sayfadaki diğer içeriklerin tekrar hayata geçmesi süreci devam ediyor.

TechCrunch, Apple’dan İbrahim Baliç’in iddiaları hakkında yorum beklediklerini ancak şu ana kadar bir açıklama gelmediğini belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.