1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. Apple Sonunda Bunu da Yaptı!
Apple Sonunda Bunu da Yaptı!

Apple Sonunda Bunu da Yaptı!

Apple Sonunda Bunu da Yaptı!

A+A-

Teknoloji devi Apple, 710,7 milyar dolar piyasa değerine ulaşarak 700 milyar dolarlık piyasa değerini geçen ilk şirket oldu.

Mali değer açısından dünyanın en büyük şirketi olan Apple’ın hisseleri bugün 122,02 dolardan işlem gördü. Firma bu haliyle dünyanın ikinci en büyük şirketi Exxon Mobile’ın (385.4 milyar dolar) yaklaşık iki katı değere ulaştı. Bir başka teknoloji şirketi Microsoft, 2000 yılında 600 milyar dolar değere ulaşarak en büyük firma unvanını kazanmıştı. Microsoft’un şu anki piyasa değeri ise 349,5 milyar dolar olarak açıklandı.

761 MİLYAR DOLARA ULAŞABİLİR

Steve Jobs'un ölümünün ardından Apple dümenini devralan CEO Tim Cook da yatırımcılarının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Tim Cook, göreve geldiğinde Apple'ın piyasa değeri 350 milyar dolar civarındaydı. Böylece Tim Cook döneminde şirket piyasa değerini ikiye katlamış oldu. Uzmanlar, Apple hisslerinin 18 ay içinde 130,70 dolara yükselebileceğini öngörüyor. Hisselerin beklenen şekilde yükselmesi halinde şirketin değeri 761,3 milyar dolara ulaşmış olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.