1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. APPLE'IN BOMBASI YENİ YILDA GELİYOR
APPLE'IN BOMBASI YENİ YILDA GELİYOR

APPLE'IN BOMBASI YENİ YILDA GELİYOR

Apple'ın bombası yeni yılda geliyor

A+A-

Apple bugüne kadar hakkında hiç konuşmadı; ancak şirketin akıllı bir kol saati üzerinde çalıştığını herkes kabul ediyor. Peki muhtemelen iWatch ismi taşıyacak olan cihazın özellikleri nasıl olacak ve hangi tarihte kullanıcılarla buluşacak?

Samsung’un Galaxy Gear ile akıllı saat pazarına girmesiyle birlikte bu alan iyice hareketlendi. 2 ay gibi bir sürede 50 bin satan Galaxy Gear, düşük satış rakamına rağmen teknoloji devlerinin bu alana arkasını dönmesine yol açmıyor. Apple’ın kablosuz şarj teknolojisiyle donatması beklenen iWatch kol saati şirkete yakın Çin kaynaklara göre Ekim ayında kullanıcılara sunulmuş olacak.

Erkek ve kadın için iki farklı tasarımda gelmesi beklenen iWatch’un en büyük sorunu bataryası olacak. Zira Galaxy Gear’da da kullanılan 315mAh bataryanın şarjı kullanıcılara ancak bir gün dayanabiliyor. Bu da kol saatlerini telefonlarında olduğu gibi her gün şarj etme zorunluluğunu doğuruyor ki kullanıcılar için gerçekten can sıkıcı bir durum.

Apple ise batarya teknolojisini iyileştiremese de kablosuz şarj teknolojisiyle hiç değilse kablo karmaşası olmadan saatlerin şarj olabilmesini planlıyor. Zaten şirket yakın zamanda aldığı patentte de 5 farklı Apple cihazının aynı anda tek noktadan kablosuz şarj olabileceğini ve bu konuda çalışmalarının olduğunu ortaya koymuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.