1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. APPLE'IN GİZEMLİ 'ÜNİVERSİTESİ'
APPLE'IN GİZEMLİ 'ÜNİVERSİTESİ'

APPLE'IN GİZEMLİ 'ÜNİVERSİTESİ'

Kimse bilmiyordu meğer...

A+A-

Apple'ın gizemli üniversitesi Apple çalışanlarına, Apple çalışanı olmayı, Steve Jobs gibi düşünebilmeyi öğretiyor.

Birçok şirketin çalışanlarını eğitmek için uyguladığı çeşitli oryantasyon programlarını Apple bir adım öteye taşıdı. Apple’ın, çalışanlarına Steve Jobs gibi düşünmeyi, şirketin kültür ve tarihini öğrettiği bir eğitim programı -çalışanlarının deyimiyle üniversitesi- mevcut.

Üniversitenin gizemi ise şimdiye kadar hakkında bir fotoğraf ya da videonun görülmemesinden kaynaklanıyor. Apple burayı adeta bir sır gibi koruyor.

Steve Jobs 2008 yılında kurduğu okulun başına, Yale Üniversitesi İşletme dekanı Joel Podolny’yi getirerek, Harvard, Stanford ve Massachusetts gibi çeşitli ABD üniversitelerinden bir çok öğretim görevlisini bünyesine katmayı başarmış.

Örneğin ‘Apple’ı Apple yapan şey nedir?’ adlı derste Google’ın başarısızlıkla sonuçlanmış televizyon girişiminde ürettiği 78 düğmeli uzaktan kumandasıyla, Apple tarafından üretilen 7 düğmeli uzaktan kumandanın karşılaştırması yapılıyor ve daha azın daha etkili olduğu anlatılıyor.

Bir diğer derste ise mesajı alıcıya sade ve anlaşılır bir biçimde iletene kadar yapılan tekrarın Apple markasında ve Apple’ın yaptığı her işte en etkili araç olduğu belirtiliyor.

California merkezli şirkette gerçekleştirilen ve tüm yıl boyunca devam eden derslere katılılım zorunlu tutulmasa da çoğu zaman boş yer bulunamıyor. 

ntvmsnbc

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.