1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARA BÖLGEDE BİR ARAYA GELDİ
ARA BÖLGEDE BİR ARAYA GELDİ

ARA BÖLGEDE BİR ARAYA GELDİ

Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi partiler

A+A-

 

Slovak Büyükelçiliği tarafından Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi partilere yönelik düzenlenen aylık toplantı bugün Lefkoşa’da ara bölgede bulunan Ledra Palace Oteli’nde yapıldı.

Demokrat Parti Ulusal Güçler ev sahipliğinde yapılan toplantıda, DP-Ulusal Güçlerin önerisi üzerine “Müzakelerin yeniden başlamasıyla sağlam ve gerçekçi güven yaratıcı önlemlere olan ihtiyaç” konusunda görüşler tartışıldı.

Toplantı sonunda üzerinde mutabık kalınan ortak metin Slovakya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Oksana Tomova tarafından dokundu.

Ortak metine göre toplantıda, güven yaratıcı önlemlerin adada herkesi doğrudan ilgilendirmesi ve herkesin hayatını en azından bir yönde daha iyi yapması gerektiğinin üzerinde durulduğu, bu gibi adımların nasıl atılabileceğinin de tartışıldığı kaydedildi.

Siyasi parti temsilcilerinin diğer partilerin güven yaratıcı önlemler üzerindeki görüşlerini dinleme fırsatı bulduğu kaydedilen açıklamada, siyasi parti temsilcilerinin, alınacak önlemlerin Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlar ile karşılıklı kabul edilebilecek bir çözüme hizmet etmesi gerektiğinin altını çizdiği ifade edildi.

Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi partilere yönelik bir sonraki toplantının 16 Eylül’de yapılacağı belirtildi.

Bugünkü toplantıya,  KKTC’den, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG), Ulusal Birlik Partisi(UBP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG), Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), Güney Kıbrıs’tan ise Çalışan Halkın İlerici Partisi (AKEL), Kıbrıs Yeşiller Partisi, Demokrat Parti (DIKO), Birleşik Demokratlar (EDİ), Demokratik Seferberlik Partisi (DISI), Sosyal Demokrat Hareketi (EDEK) ile Merkezin Yeniden Yapılandırılması için Siyasi Gurup (EPALXI) temsilcileri katıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.