1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARA BÖLGEDEKİ ARAZİLER
ARA BÖLGEDEKİ ARAZİLER

ARA BÖLGEDEKİ ARAZİLER

KKTC makamları tarafından Kıbrıslı Türklerin ve “yerleşiklerin” (TC kökenli vatandaşlar)

A+A-

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Rum Çiftçiler Birliği’nin (EKA), ara bölgedeki arazilerin KKTC makamları tarafından Kıbrıslı Türklerin ve “yerleşiklerin” (TC kökenli vatandaşlar) kullanımına verilmesi iddialarını yakından takip ettiklerini, bu konudaki girişimlerini yoğunlaştıracaklarını açıkladı.

Haravgi gazetesinin haberine göre Kasulidis, EKA’ya gönderdiği mektupta, New York’taki BM Genel Sekreterliği ve Kıbrıs’taki Barış Gücü çerçevesinde konuya ilişkin girişimlerini arttıracakları taahhüdünde bulundu.

ESİRLERİN DENEK OLARAK KULLANILDIĞI İDDİALARI

Öte yandan Alithia gazetesi, 1974 Barış Harekatı’ndan sonra esir düşen Yunan ve Kıbrıslı Rum askerlerin, Türkler tarafından kimyasal silah denemelerinde denek olarak kullanıldıkları yönünde, Rum ve Yunan basınında zaman zaman çıkan iddialara Kasulidis’ten yanıt geldiğini yazdı.

Gazete, en son geçen yıl Mayıs ayında bu yönde bazı iddiaların basında yer aldığını, Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi Milletvekili Yorgos Perdikis’in de bu iddialara ilişkin Kasulidis’e mektup göndererek izahat istediğini belirtti.

Habere göre Kasulidis ise verdiği yanıtta, “yapılan incelemeler sonucunda bu iddiaların doğruluğunu kanıtlayacak herhangi bir bulguya ulaşılamadığını” vurguladı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.