1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ARA ÇÖZÜM” İÇİN ÇIKILACAK İHALEYLE İLGİLİ TOPLANTI
“ARA ÇÖZÜM” İÇİN ÇIKILACAK İHALEYLE İLGİLİ TOPLANTI

“ARA ÇÖZÜM” İÇİN ÇIKILACAK İHALEYLE İLGİLİ TOPLANTI

Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis ile çalışma arkadaşlarının, Güney Kıbrıs’a,

A+A-

Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis ile çalışma arkadaşlarının, Güney Kıbrıs’a, kendi doğal gazına sahip olana kadar, daha ucuza elektrik üretilmesi maksadıyla doğal gaz tedarik edilmesi olarak adlandırılan “ara (geçici) çözümle”  ilgili çıkılacak yeni ihale için, bugün nihai kararı vermelerinin beklendiği haber verildi.

Rum Bakanlar Kurulunun, ara çözüm için yeni bir ihaleye çıkılmasını hali hazırda onayladığını anımsatan Politis gazetesi, hükümetin kararına dayanarak, teklif edilecek olan sözleşmenin 7 yıllık olacağını ve Rum Devlet Doğal Gaz İşletmesi DEFA’nın bu süreyi uzatma hakkı olacağını kaydetti.

Enerji Bakanı Lakkotripis’in, ara çözüm ihalesinin ilan edilmesine bugün yeşil ışığı yakmasının beklendiğini belirten gazete, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in konunun şu veya bu şekilde yılsonuna kadar kapanması için, çalışmaların hızlandırılması direktifi vermesine rağmen, birtakım gecikmeler yaşandığını ifade etti.

Gazete, hedeflenen şeyin, 2014 yılının başında ya da 2014 yılının ilk iki ayı içinde, ara çözümle ilgili öneriler sunulması ve değerlendirilmesi için, önümüzdeki birkaç günde ihaleye çıkıldığının ilan edilmesi kararı alınması olduğunu yineledi.

Haberde, ara çözümle ilgili nihai kararı belirleyecek bütün verilerin Enerji Bakanlığına teslim edildiği de belirtildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.