1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARA ÇÖZÜM KONUSUNDA GİZLİ TOPLANTI
ARA ÇÖZÜM KONUSUNDA GİZLİ TOPLANTI

ARA ÇÖZÜM KONUSUNDA GİZLİ TOPLANTI

Doğal gaz fiyatları için verilen maksimum değerlere çok yakın olduğu

A+A-

 

Güney Kıbrıs’ın kendi doğal gazını elde etmesine kadar elektrik üretimi maksatlı olarak temin edeceği ve “ara çözüm” olarak nitelendirilen doğal gaz konusunda dün gizli bir toplantı yapıldığı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, Rum Enerji, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yorgos Lakkotripis’in, dün, Rum Enerji Düzenleme Dairesi (RAEK) üyeleri ile Rum Devlet Hidrokarbon Şirketi (EİK) üyeleriyle, gizli bir toplantı gerçekleştirdiğini yazdı.

Gazete elde ettiği bilgilere atıfta bulunarak, görüşmede ara çözüm konusundaki strateji ile derhal atılacak daha sonraki adımların ele alındığını belirtti.

Gazete, konuya müdahil olan Rum Devlet Doğal Gaz İşletmesi (DEFA) ve Elektrik İdaresi’nin (AİK) toplantıda yer almaması nedeniyle, toplantıda, bugüne kadar olan olguların masaya yatırıldığını yazdı.

DEFA’nın, ara çözüm konusunda açtığı ihale çerçevesinde sunulan dört önerinin, doğal gaz fiyatları için verilen maksimum değerlere çok yakın olduğunu yazan gazete, sunulan dört önerideki fiyatların da ayrıca kendi aralarında çok yakın olduğunu belirtti.

Habere göre, nihai müzakerelerde bazı indirimleri kabul etmesi durumunda, müzakerelere ilk çağrılacak şirketler, M&M, Delek ve Vitol olacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.