1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ARA ÇÖZÜM” KONUSUNDA KRİTİK TOPLANTI
“ARA ÇÖZÜM” KONUSUNDA KRİTİK TOPLANTI

“ARA ÇÖZÜM” KONUSUNDA KRİTİK TOPLANTI

Rum Başkanlık Köşkü’nde bugün, “ara çözüm” olarak nitelendirilen, "Güney Kıbrıs kendi doğalgazını elde edene kadar, Rum Elektrik İdaresi’nin (AİK) gereksinimleri için, doğal gaz tedarik edilmesi" konusunda kritik kararların alınmasının beklendiği bir topl

A+A-

Rum Başkanlık Köşkü’nde bugün, “ara çözüm” olarak nitelendirilen, "Güney Kıbrıs kendi doğalgazını elde edene kadar, Rum Elektrik İdaresi’nin (AİK) gereksinimleri için, doğal gaz tedarik edilmesi" konusunda kritik kararların alınmasının beklendiği bir toplantının yapılacağı haber verildi.

Fileleftheros gazetesi “Doğalgaz Konusunda Kritik Kararlar... Başkanlıkta Belirleyici Toplantı” başlıklarıyla verdiği haberinde, Rum Hükümeti’nin bugün, Rum Başkanlık Köşkü’nde gerçekleştirilecek toplantıda, önümüzdeki yıllarda elektrik piyasası ve fiyatları konusunda kritik kararlar almaya çağrıldığını yazdı.

Toplantıya, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, Tarım Bakanı ve Enerjiyle ilgili Bakanlık Komitesi üyesi Nikos Kuyalis, Enerji Düzenleme Kurumu (RAEK), Devlet Doğal Gaz İşletmesi (DEFA) ve AİK temsilcilerinin katılacağını kaydeden gazete, burada, yaklaşık bir yıl önce ihale temelinde seçilen Rus şirketi ITERA’nın sunduğu önerinin ele alınıp, bunun kabul edilip edilmeyeceğiyle ilgili istişarelerde bulunulacağını aktardı.

Politis gazetesi ise Anastasiadis’in, bugünkü toplantıda, RAEK üyelerinin ağzından, ITERA’nın, 2015-2018 ara döneminde AİK’e doğalgaz tedarik edilmesiyle ilgili önerisinin ekonomik açıdan çıkarlara ters ve DEFA’nın geçen hafta öneriyi reddetmesinin doğru olduğu değerlendirmelerini dinleyeceğini yazdı.

MEŞALE YARIN YANABİLİR

Gazete “Doğrulama Sondajı... 12’inci Parseldeki Meşale Yarın Mı? ” başlıklı haberinde ise, elde ettiği bilgilere göre, Güney Kıbrıs’ın tek yanlı olarak ilan ettiği sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisinde yer alan “12’inci parsel”deki platformda, çok beklenen “Drill Stem Test”in yani, platformdan çıkacak  “Kıbrıs doğalgazından meşale yanmasının” yarın başlayacağını kaydetti.

İsrail şirketleri Delek Drilling ve Avner Oil’in yaptığı açıklamaya göre, doğalgaz üretim denemelerinin, 65 milyon dolarlık bir maliyetle, yaklaşık bir ay sürmesinin beklendiğini belirten gazete, “Drill Stem Test” ile Afrodit yatağındaki doğalgazın ticarilik derecesi, kısmen kalitesi ve basıncının saptanacağı bilgisini aktardı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.