1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARA ELEMANLAR YETİŞİYOR!
ARA ELEMANLAR YETİŞİYOR!

ARA ELEMANLAR YETİŞİYOR!

35 farklı meslek!

A+A-

250 ADAY 35 FARKLI MESLEK DALINDA UYGULAMALI SINAVA GİRECEK

 Milli Eğitim Bakanlığı ve Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası işbirliğinde Çıraklık ve Meslek Eğitimi Yasası uyarınca çeşitli meslek dallarında gerçekleştirilen ustalık ve kalfalık belgesi için sınavlar devam ediyor.

Oda’dan yapılan açıklamaya göre, yazılı ve uygulamalı olarak iki aşamada gerçekleştirilen ustalık ve kalfalık sınavlarında yazılı sınavı geçen yaklaşık 250 kalfa ve usta adayı, 35 farklı meslek dalında uygulamalı sınava giriyor. 

Buna göre kuaförlük kalfalık sınavı yarın; terzi ustalık sınavı 3 – 4 Haziran; pastacı, fırıncı, fotoğrafçı, erken çocukluk eğitmen yardımcılığı kalfa ve ustalık sınavı 4 Haziran; matbaa ve grafik tasarım kalfa ve ustalık sınavı 3 Haziran tarihlerinde Atatürk Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilecek.

Reklam tabelacılığı kalfa ve ustalık uygulamalı sınavı 4 Haziran’da Magic Touch’ta yapılacak.

Otomotiv elektrikçiliği ustalık sınavı yarın; ön düzen ayarcılığı ve lastikçilik kalfalık sınavı 3 Haziran; otomotiv mekanikerliği kalfalık sınavı 4 – 5 Haziran; otomotiv mekanikerliği ustalık sınavı 8 – 9 – 10 – 11 – 12 – 15 – 16 – 17 Haziran tarihlerinde Sedat Sivmavi Endüstri Meslek Lisesi’nde yapılacak.

Berber kalfalık ve ustalık uygulamalı sınavı 4 Haziran’da Ömer Kuaför Salonu’nda; inşaat sektörü meslek dallarında ustalık uygulamalı sınavları ise 26 Mayıs – 11 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İnşaat sektörü meslek dallarında sınava girecek kişilere telefonla sınav yeri bildirilecek.

Mobilya imalatçısı ve döşemecilik meslek dallarında kalfalık ve ustalık uygulamalı sınavları ise 4 – 10 Haziran tarihleri arasında Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’nde yapılacak.

1988 yılında yasalaşan, 2005 yılında ise tadil edilerek yeniden yürürlüğe giren Çıraklık ve Meslek Eğitimi Yasası uyarınca gerçekleştirilen ustalık ve kalfalık sınavları sayesinde mesleklerin sertifikalı hale gelerek mesleki standartların yakalanması ve bu sayede de daha kaliteli hizmet anlayışıyla tüketici haklarının korunması amaçlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.