1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARA SEÇİMLER YAPILMAYACAK!
ARA SEÇİMLER YAPILMAYACAK!

ARA SEÇİMLER YAPILMAYACAK!

ARA SEÇİMLER YAPILMAYACAK!

A+A-

YSK, ADAYLIĞI KESİNLEŞEN 1 MUHTAR VE 2 İHTİYAR HEYETİ ÜYESİNİNİN BAŞKA ADAY ÇIKMAMASI NEDENİYLE SEÇİLMİŞ SAYILDIĞINI DUYURDU

ARA SEÇİM İÇİN ADAY ÇIKMAYAN 34 İHTİYAR HEYETİ ÜYELİĞİ İÇİN 2015'TEKİ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİYLE BİRLİKTE ARA SEÇİM YAPILACAK

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 2 Kasım Pazar günü yapılacağı duyurulan Yerel Kuruluş Organları Ara Seçimi yapılmayacak.

Başmukayyit Neşe Başkan, aday çıkan yerlerde, boş olan yerler ile aday sayısının aynı olması ve boş olan diğer yerlerde aday çıkmaması  nedeniyle Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın 62. maddesi uyarınca seçimin yapılmayacağını ifade etti.

TAK muhabirine açıklama yapan Başkan, aday çıkmadığı için 29 Haziran’daki yerel seçimde doldurulamayan 36 ihtiyar heyeti üyeliğinden, ara seçim için aday çıkmayan 34 tanesi için bir sonraki seçim olan  2015’teki Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile birlikte ara seçim yapılabileceğini kaydetti.

Daha önce 2 Kasım’da yapılacağı duyurulan Yerel Kuruluş Organları Ara Seçimi ile Gazimağusa ilçesinde 2, Girne ilçesinde 21, Güzelyurt ilçesinde 2 ve İskele ilçesinde de 11 ihtiyar heyeti üyeliği, yeni oluşturulan Dikmen/Yenimahalle için de muhtar seçimi yapılacaktı.

YÜKSEK SEÇİM KURULU KESİNLEŞEN VE SEÇİLEN ADAYLARI AÇIKLADI

Yüksek Seçim Kurulu bugün, 2 Kasım 2014 tarihinde yapılacağı duyurulan Yerel Kuruluş Organları Ara Seçimi’nde kesinleşen aday listeleri ile kesinleşen adayların sayısının, seçilmesi gereken kişi sayısına eşit olduğundan bu kişilerin seçilmiş sayıldığını ilan eden iki duyuru yayınladı.

Bunlara göre, Girne İlçesi Dikmen/Yenimahalle Muhtar Adayı Tahir Çil ile Esentepe/ Beşparmak İhtiyar Heyeti Üyeliği Adayları Eran Benöz ile Cihan Günaltın kesinleşen ve seçilen adaylar.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.