1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARABACIOĞLU ANKARA’DA TEMASLARDA BULUNDU
ARABACIOĞLU ANKARA’DA TEMASLARDA BULUNDU

ARABACIOĞLU ANKARA’DA TEMASLARDA BULUNDU

Uluslararası Üniversiteler Konseyi 2. Olağan Genel Kurulu’na katılmak için Ankara’ya giden Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu temaslarda bulundu.

A+A-

Uluslararası Üniversiteler Konseyi 2. Olağan Genel Kurulu’na katılmak için Ankara’ya giden Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu temaslarda bulundu.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, ilk olarak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nde Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Öztemel ile görüşen Arabacıoğlu, daha sonra Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu’nu ziyaret etti.

ARABACIOĞLU

Ziyaretlerde konuşan Bakan Arabacıoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınmamış bir ülke olmasına rağmen, üniversitelerinde 16 bin civarında ve 100’ü aşkın ülkeden öğrencilerin okuduğuna işaret ederek, bu öğrencilerin mezun olup ülkelerine döndükleri zaman Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Fahri Temsilciliğini yapacaklarını söyledi.

Kıbrıs’ta kapsamlı çözüm müzakereleri devam ederken, üniversitelerin olası bir çözümde konumlarının ne olacağı konusuyla ilgili bir komite kurup çalıştıklarını da hatırlatan Arabacıoğlu, “Olası bir çözümden sonra AB Müktesebatı tüm adada uygulanacağı için vize konusuyla ilgili bir sıkıntı yaşanır mı yaşanmaz mı, bu konuyla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Bu sorunu aşmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Bakan Arabacıoğlu, daha sonra Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Merkezi’ni de ziyaret ederek, Genel Başkan Ahmet Zeki Bulunç’la görüştü.

Temaslarıyla ilgili BRT’ye kısa bilgi veren Arabacıoğlu, ÖSYM’nin 14 Şubat’ta İngilizce Lisan Seviyelendirme Sınavları’yla ilgili aldığı kararla ilgili düşüncelerini Prof. Dr. Ercan Öztemel’e hem yazılı hem de sözlü olarak ilettiklerini ifade etti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.