1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARABACIOĞLU FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERE DESTEK İÇİN GİRİŞİMDE BULUNACAK
ARABACIOĞLU FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERE DESTEK İÇİN GİRİŞİMDE BULUNACAK

ARABACIOĞLU FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERE DESTEK İÇİN GİRİŞİMDE BULUNACAK

Arabacıoğlu, KKTC’de eğitim gören Filistinli öğrencilere destek için girişimde bulunacaklarını açıkladı.

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, KKTC’de eğitim gören Filistinli öğrencilere destek için girişimde bulunacaklarını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Arabacıoğlu, Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN) Denetleme Kurulu Sekreteri Sami Fethi, Örgütlenme Sekreteri Omar Mustafa ve Yrd. Doç. Mustafa Rıza’yı kabul etti.

Sendika yetkilileri, Arabacıoğlu’na İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıların ardından KKTC’de okuyan Filistinli öğrencilere yardım etmek için çalışma başlattıklarını aktararak, Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümetten destek istediklerini belirtti.

DAÜ-SEN yetkilileri, KKTC’de  40’a yakın Filistinli öğrencinin özellikle maddi açıdan zorluklar yaşadığını söyleyerek, Filistinli öğrencilerin öğrenim harçlarından muaf tutulmasını talep etti

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ise, Gazze’de yaşanan olaylara duyarsız kalmanın imkansız olduğunu, geçmişte Kıbrıslı Türklerin de büyük zorluklar yaşayarak mücadele verdiklerini dile getirerek, gerek DAÜ’de gerekse KKTC genelinde öğrenim gören tüm Filistinli öğrencilere yardım etmeye hazır olduklarını ifade etti.

Konuyu Başbakanlığa aktararak en kısa zamanda taleplerin yerine getirilmesi için çalışmaya başlayacaklarını söyleyen Arabacıoğlu, Filistinli öğrencilerin asgari yaşam koşulları dahil gereken sorumlulukları yerine getirmek için girişimde bulunacaklarını açıkladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.